Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τέσσερις νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην Κίνα - Φιλοξενούσε ασθενείς με κορωνοϊό

Σοκαριστικό!

8 Μαρτίου 2020 09:55
Τέσσερις νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην Κίνα - Φιλοξενούσε ασθενείς με κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από την κατάρρευση του πενταώροφου ξενοδοχείου Xinjia στην πόλη Κουανγκτσόου (πρώην Καντόνα) της επαρχίας Φουτζιάν στην Κίνα, το οποίο χρησιμοποιούνταν για καραντίνα λόγω του κορωνοϊού

Το κινεζικό υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ανακοίνωσε ότι από τους 71 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο τη στιγμή της κατάρρευσης, 42 απομακρύνθηκαν από τα συντρίμμια, εκ των οποίων τέσσερις νεκροί και πέντε σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε το υπουργείο.

Νωρίτερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως 48 άνθρωποι διασώθηκαν από τους 67 που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Δείτε εδώ το βίντεο από την κατάρρευση του κτηρίου!

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στην Αργεντινή και δύο κρούσματα στην Βουλγαρία!

Τα δύο πρώτα κρούσματα του κορωνoϊού επιβεβαίωσαν χθες οι αρχές στη Βουλγαρία, και ο πρώτος θάνατος επιβεβαιώθηκε στην Αργεντινή.

Οι νεκροί ανέρχονται στους 3.500 παγκοσμίως όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, και μάλιστα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει είναι ανησυχητικός.

Κρούσματα στην Βουλγαρία:

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 27 ετών και μια γυναίκα 75 ετών που δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό, ανακοίνωσε χθες ο διευθυντής του κέντρου για τις λοιμώδεις νόσους, ο Τόντορ Κανταρντίεφ. «Σήμερα, δύο ασθενείς (...) εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο νεαρός άνδρας ζει στην βόρεια πόλη Πλέβεν και η γυναίκα στο Γκάμπροβο στην κεντρική Βουλγαρία. Οι άνθρωποι με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή υποβάλλονται επίσης σε εξέταση, πρόσθεσε.
Αυτοί οι δύο ασθενείς «δεν έχουν το τυπικό προφίλ: δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό και δεν ήρθαν σε επαφή με άτομα που ταξίδεψαν», δήλωσε ο καθηγητής Βέντσεσλαβ Μουταφτσίσκι, επικεφαλής της εθνικής μονάδας πρόληψης του κοροναϊού. «Συνεπώς δεν έχουμε βρει τον ασθενή μηδέν», είπε.

Νεκρός στην Αργεντινή:

Πρόκειται για έναν άνδρα 64 χρονών και είναι ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος εξαιτίας του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής.

Το θύμα είχε «ιστορικό διαβήτη, υπέρτασης, χρόνιας βρογχίτιδας και νεφρικής ανεπάρκειας», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, νοσηλεύτηκε στις 4 Μαρτίου, μετά από συμβουλή γιατρού, έχοντας συμπτώματα πυρετού, βήχα και πονόλαιμου, όπως είχε περιγράψει ο ίδιος. Σύμφωνα με το υπουργείο, είχε επιστρέψει από ένα ταξίδι στην Ευρώπη στις 25 Φεβρουαρίου και ανέφερε ότι άρχισε να βιώνει τα πρώτα συμπτώματα στις 28 του ίδιου μήνα. Το υπουργείο δεν διευκρίνισε ποια χώρα είχε επισκεφθεί.

Η Αργεντινή έχει επιβεβαιώσει οκτώ κρούσματα του κορωνοϊού.
Ο θάνατος του 64χρονου είναι ο πρώτος στη χώρα και ο πρώτος σε όλη τη Λατινική Αμερική. Η Παραγουάη, η Κολομβία, η Χιλή και το Περού ανακοίνωσαν τις πρόσφατες μέρες τα πρώτα κρούσματα του Covid-19 στις χώρες τους, ενώ η Βραζιλία επιβεβαίωσε νέες περιπτώσεις μολύνσεων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share