Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

66 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα! 11 στην Αττική

Συναγερμός!

7 Μαρτίου 2020 21:00
66 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα!  11 στην Αττική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σε όλη την χώρα μετά την ραγδαία εξάπλωση του θανατηφόρου ιού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 21 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην χώρα μας.

Ανακοινώνονται 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας. Ακόμα ένα ύποπτο κρούσμα είχε καταγραφεί και στην Λαμία, και εδώ μπορείτε να δείτε τι έδειξαν οι εξετάσεις.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συναγερμός σε ΚΤΕΛ Πάτρας - Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού!

Συναγερμός σήμανε στα ΚΤΕΛ Πάτρας για ύποπτο κρούσμα άνδρα με κορωνοϊό! ΕΚΑΒ τον παρέλαβε, ενώ έγινε γνωστό πως είχε ταξιδέψει στην Ιταλία πρόσφατα. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Συγκεκριμένα, ο άνδρας έφτασε από την Ιταλία και είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει τα ΚΤΕΛ με προορισμό την Αθήνα. Όταν έφτασε, σύμφωνα με το iefimerida.gr όμως στον χώρο των λεωφορείων διαπιστώθηκε ότι είχε πυρετό και έπειτα από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον παραλάβει και να τον οδηγήσει στο νοσοκομείο του Ρίο για να εξεταστεί.

Φυσικά από την στιγμή όπου κρίθηκε ως ύποπτο κρούσμα πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Μάλιστα έχουμε εξελίξεις και με τον γιατρό που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share