Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι Τούρκοι προσπαθούν να γκρεμίσουν τον φράχτη με τεθωρακισμένο στον Έβρο - Σοκάρει το βίντεο

Δεν σταματάνε τις προκλήσεις

7 Μαρτίου 2020 20:40
Οι Τούρκοι προσπαθούν να γκρεμίσουν τον φράχτη με τεθωρακισμένο στον Έβρο - Σοκάρει το βίντεο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στον Έβρο με τους Τούρκους να έχουν κηρύξει πόλεμο ενάντια της Ελλάδας, πετώντας χημικά και οργανώνοντας τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα.

Όσοι, ωστόσο, δεν συμμορφώνονται μαζί τους, και επιθυμούν να γυρίσουν πίσω, τους βλέπουμε να ξυλοκοπούνται. Μάλιστα σε ένα ακόμα βίντεο ντοκουμέντο καταγράφηκαν οι προσπάθειες τους να στήσουν γέφυρα για περάσουν, όπως θα δείτε εδώ.

Μάλιστα άνοιξαν φωτιές για να προκαλέσουν φωτιές στα σύννεφα, με τις ελληνικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους αποτρέψουν με ηχητικά μηνύματα.

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και δείχνει ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο, που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, για να τον γκρεμίσει.

Το περιστατικό καταγράφηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια, σε ποσοστό 75%! Το όχημα αυτού του τύπου διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

Νέα άγρια επεισόδια στον Έβρο: Συνεχείς ρίψεις χημικών από την τουρκική πλευρά (Video)

Νέα ένταση στον Έβρο με συνεχείς ρίψεις χημικών από την τουρκική πλευρά, ενώ τις προηγούμενες ημέρες τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τις Καστανιές.

Μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο ύψος του φυλάκιου στο Παζάρ Κουλέ πετούν συνεχώς δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις περιφρούρησης, οι οποίες αυτή τη στιγμή κινούνται προς το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στον αέρα του ΣΚΑΪ, οι άνδρες της τούρκικης στρατοχωροφυλακής έριχναν δακρυγόνα, κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο από τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share