Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες (photo)

Αναλυτική πρόγνωση

6 Μαρτίου 2020 14:46
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ την Παρασκευή προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που αναμένονται από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα.

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή (06-03-2020) και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Επίσης, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη έρχεται νέο βαρομετρικό χαμηλό και να προειδοποιεί για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (06-03-2020)

Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά.

2. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (07-03-2020)

α) Στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά.

β) Στη δυτική Μακεδονία από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ και στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς από το βράδυ.

3. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (08-03-2020)

α) Στην κεντρική Μακεδονία κατά περιόδους.

β) Από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία, από το απόγευμα στα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.

4. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (09-03-2020)

α) Στην κεντρική Μακεδονία έως και τις πρωινές ώρες.

β) Στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και, έως το μεσημέρι στις Σποράδες.

γ) Στις Κυκλάδες και την Κρήτη από τις πρωινές ώρες έως το απόγευμα.

δ) Στα Δωδεκάνησα βαθμιαία από το μεσημέρι.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (09-03-2009) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

«Από το απόγευμα...» - Προειδοποίηση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Νεφώσεις και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες θα έχουμε σήμερα, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή στα νοτιοανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Επίσης, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη έρχεται νέο βαρομετρικό χαμηλό και να προειδοποιεί για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα από τα δυτικά σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 18 βαθμούς και στο Αιγαίο επίσης τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχεδόν αίθριος καιρός αρχικά στην Αττική-Βαθμιαία αραιές νεφώσεις

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός , αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχεδόν αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νέο σύστημα κακοκαιρίας προ των πυλών! Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας είναι προ των πυλών, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί για που, το πότε και πόσο θα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σοκ για τον φετινό χειμώνα από τον Τάσο Αρνιακό, καθώς όπως είπε από τότε που αρχίσαμε και μετράμε θερμοκρασίες είχαμε...

Συγκεκριμένα, για σήμερα, Παρασκευή, στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας ήπιος ο καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές συννεφιές. Από το μεσημέρι και μετά, οι συννεφιές θα αρχίσουν να αυξάνονται, κυρίως στη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ σε αυτές τις περιοχές αναμένονται βροχοπτώσεις. Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση από τον έμπειρο μετεωρολόγο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share