Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «μάτι» της κακοκαιρίας; Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Αναλυτική πρόγνωση

5 Μαρτίου 2020 08:35
Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «μάτι» της κακοκαιρίας; Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γενικά άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, όπως επίσης και στα νησιά του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη!

Οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια και θα υπάρχουν και διαστήματα με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή και καταιγίδες με έμφαση τα πιο νότια τμήματα. Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για μικρή πτώση της θερμοκρασίας μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Το Σαββατοκύριακο θα αλλάξει ο καιρός ξανά, σε αυτές τις περιοχές!

Θερμοκρασιακά, αργά το μεσημέρι, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, οι τιμές θα είναι στους 15-17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές στους 16-18.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού από τον έμπειρο μετεωρολόγο:

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε ανατολικά και βόρεια

Με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αναμένεται ο καιρός σήμερα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα. Μάλιστα, όπως θα δείτε εδώ, ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγω για νέα ψυχρή εισβολή από το Σαββατοκύριακο.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά, μέχρι το απόγευμα, νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βόρεια θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά Κρήτης. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, μέχρι και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα νοτιότερα νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τις μεσημεριανές ώρες και βαθμιαία από το απόγευμα γενικά αίθριος. Aνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και τοπικά στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι νωρίς το απόγευμα και στη συνέχεια αίθριος. Aνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share