Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ισπανία: Δύο οι νεκροί από κορωνοϊό- 200 τα κρούσματα

Τεράστια ανησυχία

4 Μαρτίου 2020 23:45
Ισπανία: Δύο οι νεκροί από κορωνοϊό- 200 τα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στους δύο ανέρχονται οι νεκροί στην Ισπανία από τον κορωνοϊό. Ο τελευταίος θάνατος είναι ένας 82χρονος άνδρας που υπέφερε από χρόνιες παθήσεις, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Χώρας των Βάσκων.

«Ο εκλιπών έπασχε από πνευμονία και διαγνώστηκε με κοροναϊό σήμερα (Τετάρτη)», ανακοίνωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Η Ισπανία ανακοίνωσε την Τρίτη τον πρώτο θάνατο λόγω της επιδημίας, έναν άνθρωπο που πέθανε τον Φεβρουάριο, του οποίου η νεκροψία απέδειξε ότι είχε ασθενήσει από τον ιό. Πέθανε στις 13 Φεβρουαρίου σε νοσοκομείο στη Βαλένθια.

Η Ισπανία είχε 200 καταγεγραμμένα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Οι αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα, όπως την κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων ή την ακύρωση ιατρικών συνεδρίων ώστε να είναι διαθέσιμοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Ωστόσο, η Ισπανία αποκλείει προς το παρόν τη λήψη δραστικών μέτρων όπως το κλείσιμο σχολείων, σε αντίθεση με την Ιταλία όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 100 θάνατοι και 3.000 κρούσματα. Η ανησυχία όλο και αυξάνεται και στην χώρα μας, για αυτό και πάρθηκαν έκτακτα μέτρα, που θα δείτε εδώ, και την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού!

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Σαντορίνη!

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, όταν σε πτήση από Αθήνα προς Σαντορίνη, επιβάτης παρουσίασε συμπτώματα, παρόμοια με αυτά του κορωνοϊού.

Αμέσως η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου Σαντορίνης επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ για οδηγίες. Ωστόσο, σύμφωνα με το διαχειριστικό πρωτόκολλο, αρμόδιος για την παροχή οδηγίων σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Μέχρι οι αρχές αεροδρομίου να λάβουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, ο επιβάτης έμεινε σε περιορισμένο χώρο, ώστε να μην είναι σε επαφή με το υπόλοιπο επιβατικό κοινό.

Τελικά, όταν ελήφθησαν οι σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα το επίμαχο αεροσκάφος κενό επιβατών. Πράγμα το οποίο συνέβη μόλις πριν λίγο, όταν αφίχθη στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι ταξιδιώτες που περίμεναν να επιστρέψουν στην Αθήνα από τη Σαντορίνη με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, παραμένουν στη Σαντορίνη, όπως επίσης και ο ασθενής, αναμένοντας να εξεταστεί και να αποφανθούν τα ιατρικά κλιμάκια για τη συμπτωματολογία του.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε καραντίνα βρίσκεται κρουαζιερόπλοιο που κατευθύνεται στην Κέρκυρα, με 2.000 επιβάτες με ένα θετικό κρούσμα, ενώ μπορείτε να διαβάσετε εδώ περισσότερα.

Ο ιερέας που ταξίδεψε με τον 66χρονο με κορωνοϊού παρουσιάζει ανησυχητικά συμπτώματα!

το νοσοκομείο του Ρίου μετέβη με ανησυχητικά συμπτώματα ο ιερέας που διοργάνωσε την εκδρομή στο Σινά, και ταξίδεψε μαζί με τον 66χρονο, στην οποία κόλλησε και κορωνοϊού!

Ο 66χρονος είχε ταξιδέψει μαζί με ακόμη 52 άτομα σε θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ, από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ, τόσο των ατόμων που βρίσκονταν μαζί με τον 66χρονο στην εκδρομή, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως θα δείτε εδώ.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε από τον ΕΟΔΥ και ο παπά Γιώργης για να εξεταστεί, καθώς όπως είπε στους δημοσιογράφους, παρουσιάζει δέκατα και λίγο βήχα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share