Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο ιερέας που ταξίδεψε με τον 66χρονο με κορωνοϊού παρουσιάζει ανησυχητικά συμπτώματα!

Έχει βήχα και πυρετό

4 Μαρτίου 2020 20:15
Ο ιερέας που ταξίδεψε με τον 66χρονο με κορωνοϊού παρουσιάζει ανησυχητικά συμπτώματα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο νοσοκομείο του Ρίου μετέβη με ανησυχητικά συμπτώματα ο ιερέας που διοργάνωσε την εκδρομή στο Σινά, και ταξίδεψε μαζί με τον 66χρονο, στην οποία κόλλησε και κορωνοϊού!

Ο 66χρονος είχε ταξιδέψει μαζί με ακόμη 52 άτομα σε θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ, από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ, τόσο των ατόμων που βρίσκονταν μαζί με τον 66χρονο στην εκδρομή, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως θα δείτε εδώ.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε από τον ΕΟΔΥ και ο παπά Γιώργης για να εξεταστεί, καθώς όπως είπε στους δημοσιογράφους, παρουσιάζει δέκατα και λίγο βήχα.

Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο που κατευθύνεται στην Κέρκυρα λόγω κορωνοϊού

Δημοσίευματα αγγλικών ΜΜΕ φέρνουν στην δημοσιότητα ότι κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται σε καραντίνα στην Ελλάδα με 2.000 επιβάτες, λόγω του κορωνοϊού!

Το MSC OPERA, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο συνεχίζει κανονικά το δρομολόγιό του. Είχε πάει στο Ισραήλ, προερχόμενο από Βενετία και λιμάνια της Ελλάδας, όμως δεν του επέτρεψαν να καταπλεύσει στο λιμάνι. Μάλιστα στην Πάτρα ραγδαίες είναι οι εξελίξεις του κρούσματος κορωνοϊού, όπως θα δείτε αναλυτικά εδώ!

Αυτό γιατί οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να μην επιτρέπουν τον κατάπλου σε κρουαζιερόπλοια που έχουν επιβάτες που είναι Ιταλία, Ισπανοί, Γάλλοι και Ελβετοί. Το πλοίο συνέχισε τη ρότα του για το λιμάνι του Πειραιά. Εκεί αποβίβασε κόσμο και έκανε τις προγραμματισμένες εκδρομές του. Τώρα απόγευμα Τετάρτης 4 Μαρτίου βρίσκεται εν πλω στο ύψος της Μονεμβασιάς με κατεύθυνση την Κέρκυρα. Την περασμένη Κυριακή είχε πιάσει Κατάκολο όπου αποβίβασε κανονικά τους επιβάτες.

Nωρίτερα σηήμερα το μεσημέρι η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) με αφορμή τον κορωνοϊό, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημάινει:

«Έχει ήδη αρχίσει η τουριστική περίοδος και η δραστηριότητα της κρουαζιέρας όπου και τους επόμενους μήνες αναμένονται προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στους προορισμούς της επικράτειας μεταφέροντα εκατομμύρια επιβάτες – τουρίστες.

Προς τον σκοπό αυτό, η Ένωση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα Μέλη της, που εκπροσωπούν τις διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία από πλευράς δρομολογίων – στην εκτέλεση κυκλικών ταξιδιών – με προσεγγίσεις και σε λιμένες γειτονικών χωρών.» και προσθέτει:

«Προκειμένου δε για την λήψη των αναγκαίων μέτρων από πλευράς των τοπικών αρμοδίων Αρχών, υπάρχει επικοινωνία με την κεντρική Διοίκηση των Υπουργείων Ναυτιλίας και Υγείας και ιδιαίτερα με τον ΕΟΔΥ, προς τον σκοπό της έγκαιρης ενημέρωσης, αξιολόγηση της κατάστασης, καθώς και την τήρηση κατά περίπτωση των μέτρων πρόληψης.

Όλα με ψυχραιμία και ορθολογισμό των ενεργειών, ώστε να μην διασαλευτεί, χωρίς λόγο, η ομαλότητα στην λειτουργία του κλάδου αυτού του θαλάσσιου τουρισμού, με τα γνωστά οφέλη για την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των λιμένων προσεγγίσεων των κρουαζιεροπλοίων και την Εθνική μας Οικονομία γενικότερα».

Eπίσης ως μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης του κλάδου της κρουαζιέρας για την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων, καθώς και των κατοίκων των πόλεων δίπλα στα λιμάνια και των προορισμών σε όλο τον κόσμο, η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), η ενιαία φωνή της παγκόσμιας κοινότητας κρουαζιέρας, ανακοίνωσε σήμερα την υιοθέτηση επιπρόσθετων και ενισχυμένων μέτρων ελέγχου για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, οι οποίες είναι άμεσα εφαρμόσιμες, τα μέλη της CLIA:

  • Απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει ή έχουν διέλθει από αεροδρόμια της Νότιας Κορέας, του Ιράν, της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, και από κάθε δήμο της Ιταλίας που υπόκειται σε μέτρα απομόνωσης (καραντίνας) από την Ιταλική κυβέρνηση, όπως έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, εντός 14 ημερών πριν από την επιβίβαση τους.
  • Απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα, τα οποία σε διάστημα 14 ημερών πριν από την επιβίβαση τους, έχουν έρθει σε επαφή, ή έχουν βοηθήσει οποιονδήποτε έχει διαγνωστεί ή ενδέχεται να έχει προσληφθεί από τον COVID-19 ή είναι υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανό κρούσμα COVID-19.
  • Πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους πριν από την επιβίβαση για την εφαρμογή αυτών των προληπτικών μέτρων. Οποιοσδήποτε παρουσιάσει συμπτώματα του COVID-19 θα υπόκειται σε επιπλέον ελέγχους και θα λαμβάνει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Σε συντονισμό με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο το κόσμο, η CLIA και τα μέλη της θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του COVID-19 και θα τροποποιούν αυτές τις πολιτικές αντίστοιχα δίνοντας τη μέγιστη προσοχή στην υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων. Δεδομένων των αυστηρών μέτρων που ήδη λαμβάνονται όπως ορίζουν οι Εθνικές και Διεθνείς Αρχές Υγείας και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η CLIA και τα μέλη της υποστηρίζουν ότι τυχόν περιορισμοί στην κίνηση των κρουαζιεροπλοίων δεν δικαιολογούνται.

«Η υιοθέτηση αυτών των μέτρων αποδεικνύει περαιτέρω τη μοναδική ικανότητα των εταιρειών κρουαζιέρας να ανταποκρίνονται γρήγορα στις εξελίξεις», δήλωσε η Kelly Craighead, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA. «Παραμένουμε σε στενή επαφή με τις εθνικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και ενώ λυπούμαστε που αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν στην άρνηση επιβίβασης σε μερικούς από τους επιβάτες μας, οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγεία και η ασφάλειά τους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τις εταιρείες κρουαζιέρας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share