Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Σε περιορισμό στα σπίτια τους εργαζόμενοι του Νοσοκομείου του Ρίου

Είχαν έρθει σε επαφή με τον 66χρονο

4 Μαρτίου 2020 19:15
Κορωνοϊός: Σε περιορισμό στα σπίτια τους εργαζόμενοι του Νοσοκομείου του Ρίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οδηγίες να μείνουν σε περιορισμό κατ'οίκον έλαβαν περίπου δεκαπέντε εργαζόμενοι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας!

Οι εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό, όπως θα δείτε εδώ αναλυτικά την περίπτωση του, που είναι το ένατο διαπιστωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο 66χρονος, που είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Άίγυπτο είχε μεταβεί αρχικά στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας με εικόνα λοίμωξης του αναπνευστικού και ανέφερε το ταξιδιωτικό του ιστορικό. Ακολούθως μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου εισήχθη με την ίδια διάγνωση σε παθολογική κλινική.

Οδηγίες να παραμείνουν στα σπίτια τους και έως ότου ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση των επαφών του 66χρονου έχουν λάβει σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ηλείας και εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Αμαλιάδας.

Πανικός με τον ασθενή από κορωναϊό στην Πάτρα! Ελέγχουν τη γυναίκα του και άλλους 6 συνταξιδιώτες του!

Συναγερμός έχει σημάνει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου μετά και το ένατο κρούσμα που προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Ο 66χρονος εκπαιδευτικός που νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία, επέστρεψε στην Ελλάδα από το Ισραήλ και την Αίγυπτο το περασμένο Σάββατο.

Ο 66χρονος εκπαιδευτικός είναι και περιφερειακός σύμβουλος στην Ηλεία ενώ μόλις πριν από περίπου δύο μήνες είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά.

Την ώρα που ο 66χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρίου, περίπου 15 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου, τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο, ελέγχονται για τον κορωνοϊό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά τα 15 άτομα (γιατροί και νοσηλευτές) έχουν τεθεί σε καραντίνα. Δείτε το λόγο που αυτό συμβαίνει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγος του 66χρονου μεταφέρεται από την Ηλεία στο νοσοκομείο για να εξεταστεί ενώ τόσο ένας ιερέας, ο οποίος συμμετείχε στην εκδρομή όσο και περίπου άλλοι πέντε συνταξιδιώτες τους, έχουν εμφανίσει συμπτώματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, «το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορωνοϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου. Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς. Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. O ηλικιωμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο 48ωρο πριν την εισαγωγή του στη ΜΕΘ ήρθε σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 66χρονος, που είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό. Ο 66χρονος κατάγεται από περιοχή της Ηλείας και είχε ταξιδέψει με γκρουπ σε εκδρομή στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο. Οι συνταξιδιώτες του περιλαμβάνονται στα πρόσωπα που «ιχνηλατούνται» από τον ΕΟΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης πως εκτάκτως μεταβαίνει στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share