Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις για την υγεία του νέου ασθενή με κορωναϊό! Δείτε ποιος είναι!

Τι συμβαίνει;

4 Μαρτίου 2020 10:57
Ραγδαίες εξελίξεις για την υγεία του νέου ασθενή με κορωναϊό! Δείτε ποιος είναι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό από το υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώθηκε το όγδοο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, στη Θεσσαλονίκη, ενώ ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υγεία του. Δείτε νωρίτερα την είδηση για το κρούσμα.

Πρόκειται για τον σύζυγο, της εκπαιδευτικού και πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος. Η εκπαιδευτικός είναι φίλη, της 38χρονης γυναίκας που ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα. Ο σύζυγος της εκπαιδευτικού παρέμενε τις προηγούμενες μέρες σε οικειοθελή απομόνωση και το πρώτο δείγμα είχε βγει αρνητικό. Ωστόσο, συνέχισε να παρουσιάζει και τις επόμενες μέρες συμπτώματα γρίπης και μετά από νέες εξετάσεις το δεύτερο δείγμα βγήκε θετικό στο κορωνοϊό.

Ο ασθενής νοσηλεύεται απομονωμένος στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης, του νοσοκομείου αναφοράς της Θεσσαλονίκης, το ΑΧΕΠΑ. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Οι γιατροί ξεκίνησαν να χορηγούν στον ασθενή ειδική φαρμακευτική αγωγή, ώστε να καταπολεμηθεί το ιογενές στέλεχος COVID-19.

Ο ασθενής, πάντως, βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Το νέο κρούσμα επιβεβαιώθηκε μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Συνολικά στη χώρα τέσσερα κρούσματα νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ, δύο στο «Σωτηρία» και δύο στο «Αττικόν».

Χαμός στην Ισπανία! Ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός από τον κορωναϊό!

Χαμός συμβαίνει αυτή την ώρα στην Ισπανία, αφού από τις Αρχές ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό, με το συμβάν να λαμβάνει τόπο σε νοσοκομείο της Βαλένθια. Δείτε, επίσης, τι ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Ο άνδρας, που έφυγε από τη ζωή, είχε ταξιδέψει νωρίτερα στο Νεπάλ, παθαίνοντας πνευμονία, που στην αρχή δεν μπορούσαν οι γιατροί να εντοπίσουν το πώς προήλθε, αλλά τελικά επιβεβαιώθηκε πως ήταν από τον φονικό ιό.

Τη δεδομένη στιγμή, στην περιοχή της Βαλένθια υπάρχουν 19 κρούσματα, ενώ στην χώρα έχουν εντοπιστεί συνολικά 165 άνθρωποι, που αποτελούν φορείς του. Επτά εξ αυτών, είναι στην εντατική και υπάρχει αγωνία για τη ζωή τους.

Έφτασε και... μέχρι τον Τζέιμς Μποντ ο κορωναϊός! Ζητούν αναβολή της πρεμιέρας οι θαυμαστές του!

Η... τρέλα του κορωνοϊού φαίνεται πως θα επηρεάσει ακόμη και τον Τζέιμς Μποντ, αφού οι θαυμαστές του ζητούν αναβολή της πρεμιέρας της νέας του ταινίας, με τίτλο «No Time to die» λόγω του φονικού ιού. Δείτε και την ακύρωση της εβδομάδας μόδας του Τόκιο.

Η αμερικανική πρεμιέρα της 25ης κατά σειρά ταινίας του Τζέιμς Μποντ, με πρωταγωνιστή και αυτή τη φορά τον Ντάνιελ Κρεγκ, είχε προγραμματιστεί για τις 3 Απριλίου. Ωστόσο, οι δημιουργοί των δύο δημοφιλέστερων ιστοσελίδων που εκπροσωπούν τους ανά τον κόσμο θαυμαστές του πράκτορα 007 έστειλαν ανοιχτές επιστολές υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση που η πρεμιέρα πραγματοποιηθεί κανονικά δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο αναμένεται, όπως υποστηρίζουν, να κορυφωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊoύ στις ΗΠΑ.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι κινηματογράφοι να κλείσουν ή να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό η επισκεψιμότητά τους έως τις αρχές Απριλίου. Αλλά ακόμη κι αν δεν υπάρξουν νομικές απαγορεύσεις στα σινεμά που θα λειτουργούν, όπως λέει και η Μ στο Skyfall, «πόσο ασφαλείς νιώθετε;» υπογραμμίζεται στην επιστολή η οποία καταλήγει με την εξής προτροπή: «Είναι καιρός η δημόσια υγεία μπει πάνω από τους προγραμματισμούς του μάρκετινγκ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η επιστολή που έστειλε το βρετανικό διαδικτυακό φαν κλαμπ του Τζέιμς Μποντ δεδομένου ότι η εκεί πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου, στο Royal Albert Hall. «Έστω κι ένα άτομο που νοσεί χωρίς να έχει εκδηλώσει συμπτώματα, θα μπορούσε να κολλήσει τους υπόλοιπους» σημειώνεται με νόημα, μεταξύ άλλων, ενώ προτείνεται η πρεμιέρα να αναβληθεί για το καλοκαίρι:

«Η υγεία των θαυμαστών του Τζέιμς Μποντ και των οικογενειών τους είναι πιο σημαντική, Περιμέναμε όλοι τέσσερα ολόκληρα χρόνια γι΄ αυτή την ταινία. Λίγοι ακόμη μήνες δεν είναι καταστροφή» υπογραμμίζουν.

Συναγερμός στο βασιλικό παλάτι της Σουηδίας λόγω κορωναϊού! Φοβήθηκαν και ακύρωσαν επίσημο δείπνο της κυβέρνησης!

Συναγερμός σήμανε στο βασιλικό παλάτι της Σουηδίας, με τον φόβο για τον κορωναϊό να ωθεί τον Βασιλιά Γκούσταφ και τη Βασίλισσα Σίλβια στο να ακυρώσουν επίσημο δείπνο, που σκόπευαν να παραθέσουν. Δείτε, επίσης, τι έδειξαν οι εξετάσεις του Πάπα Φραγκίσκου.

Το δείπνο θα παρετίθετο σε 150 άτομα και θα γινόταν αύριο (4/3) το βράδυ, αποτελώντας το επίσημο δείπνο της κυβέρνησης. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, το βασιλικό ζεύγος πήρε την απόφαση να το ακυρώσει, με 24 κρούσματα του φονικού ιού να εμφανίζονται τις τελευταίες μέρες και το επίπεδο κινδύνου να ανεβαίνει από χαμηλό σε μέτριο.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας και της κυβέρνησης αναμενόταν να παραστούν στο δείπνο, αλλά όπως τόνισε στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου, έπρεπε να ληφθούν μέτρα, ώστε να μην υπάρξει ρίσκο μετάδοσης του ιού.

Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, πάντως, δε διστάζουν να συνδυάζουν το γεγονός αυτό με την έξαρση του κορωναϊού στην Ιταλία, ο οποίος ευθύνεται για την αύξηση κρουσμάτων σε πολλές χώρες, μιας και δεν είχαν ληφθεί κατάλληλα μέτρα πρόληψης.

Ακυρώθηκε η Εβδομάδα Μόδας του Τόκιο λόγω κορωνοϊού!

Η Eβδομάδα Μόδας του Τόκιο, επίσημα γνωστή ως Rakuten Fashion Week TOKYO ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με το BoF.

Η Εβδομάδα Μόδας του Τόκιο είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 21 Μαρτίου – για δεύτερη χρονιά υπό νέο χορηγό τη Rakuten. Ακόμα μια οργάνωση που ακυρώνεται, ενώ πολλά ακούγονται περί αναβολής και για το EURO 2020, όπως θα διαβάσετε εδώ.

Το μεγαλύτερο γεγονός μόδας στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας δεν είναι το πρώτο που επηρεάζεται από την εξάπλωση του κοροναϊού. Οι Εβδομάδες Μόδας στη Σαγκάη, το Πεκίνο και τη Σεούλ έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί.

«Λυπάμαι για τους σχεδιαστές που ανυπομονούσαν για τις επιδείξεις μόδας» δήλωσε στο BoF ο διευθυντής του Οργανισμού Εβδομάδας Μόδας του Τόκιο (JFWO), Καόρου Ιμάτζο.

Ανέφερε επίσης ότι ο Οργανισμός θα βοηθήσει να στραφεί η προσοχή στις συλλογές των σχεδιαστών μέσω της online προβολής.

«Είναι μια καλή ευκαιρία να εξετάσουμε νέους τρόπους να κάνουμε ψηφιακά επιδείξεις ή εκθέσεις... έτσι ώστε τα εμπορικά σήματα να μπορούν να προσεγγίσουν κοινό απ’ όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Μάικο Σιμπάτα, διευθυντής δημιουργικού και ιδιοκτήτης μπουτίκ με έδρα το Τόκιο.

Πάπας Φραγκίσκος: Υπεβλήθη σε τεστ για κορωνοϊό! Αυτά είναι τα αποτελέσματα

Συναγερμός στην Ιταλία καθώς σε τεστ για να φανεί αν έχει προσβληθεί από τον κορωναϊό ή όχι, υπεβλήθη ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είναι άρρωστος από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν και εξαπλώθηκε η ιός στην γειτονική χώρα!

Τα αποτελέσματα προκάλεσαν ωστόσο ανακούφιση, καθώς, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ήταν αρνητικά.

Ο 83χρονος Ποντίφικας είχε από την προηγούμενη εβδομάδα συμπτώματα κρυολογήματος, που συμπεριλάμβαναν βήχα, πυρετό, ρίγη και πονόλαιμο και μάλιστα χρειάστηκε να ακυρώσει αρκετές εμφανίσεις.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ασθένησε σε μια περίοδο που η Ιταλία αντιμετωπίζει την επιδημία του κορονοϊού από τον οποίο έχουν προσβληθεί πάνω από 2,000 άτομα και έχουν πεθάνει 52.

Να τονίσουμε πως ο Πάπας Φραγκίσκος έχει χάσει ένα μέρος του πνεύμονά του, όταν του τον αφαίρεσαν λίγο μετά την ηλικία των 20 ετών στη γενέτειρά του, το Μπουένος Άιρες, επειδή υπέφερε από φυματίωση.

Παγκόσμιο σοκ! Στους 3.000 οι νεκροί από τον φονικό ιό - Έκλεισε το μουσείο του Λούβρου!

Παγκόσμιο σοκ δημιουργείται από τη λίστα νεκρών εξαιτίας του φονικού ιού, με τον κορωνοϊό να ξεπερνά το «φράγμα» των 3.000 ανθρώπων.

Στο γεγονός αυτό έχει συμβάλει καθοριστικά, πια, και η Ιταλία με την αρχική επιπόλαιη στάση που επέδειξε, ενώ στην χώρα σήμερα (1/3) ανακοινώθηκαν άλλοι 5 θάνατοι, φτάνοντας συνολικά στους 34. Δείτε, επίσης, ποια ευρωπαϊκή χώρα ανακοίνωσε το πρώτο της κρούσμα.

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα στη γειτονική χώρα έφτασαν αισίως τα 1.694, μετά τις 500 νέες διαγνώσεις που έγιναν χθες (29/2) το βράδυ. Πρόκειται, φυσικά, για μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη έξαρση του ιού, εκτός Κίνας, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την αναχαίτισή του με έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Η επόμενη χώρα, πάντως, με τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη, είναι η Γερμανία με 129, ενώ στη λίστα προστίθενται όλο και περισσότερες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι στο Παρίσι το Μουσείο του Λούβρου έκλεισε την Κυριακή (1/3) με τον φόβο του ιού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share