Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σε συναγερμό η Κύπρος: Πάνω από 200 μετανάστες μπήκαν στο νησί το τελευταίο τριήμερο!

Συμβαίνει τώρα!

3 Μαρτίου 2020 19:31
Σε συναγερμό η Κύπρος: Πάνω από 200 μετανάστες μπήκαν στο νησί το τελευταίο τριήμερο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από διάφορες αφύλακτες διαβάσεις στην πράσινη γραμμή εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου 223 μετανάστες, τις τελευταίες τρεις ημέρες. Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις και στον Έβρο, με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πηγές του κυπριακού υπουργείου Εσωτερικών, 70 μετανάστες πέρασαν από την πράσινη γραμμή την Παρασκευή και εμφανίστηκαν το Σάββατο στην Υπηρεσία Αλλοδαπών, ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Ακόμη 153 άτομα, τα οποία εισήλθαν επίσης στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την πράσινη γραμμή, παρουσιάστηκαν την Τρίτη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι Αφρικανικής καταγωγής.

Η Αστυνομία στο πλαίσιο των επαφών που έχει με τους αιτητές ασύλου, προσπαθεί να διερευνήσει από ποιες εισόδους εισήλθαν και ποιοι είναι οι συνεργάτες τους.

Παράλληλα, σκάφος μεταναστών εντοπίστηκε σήμερα από ραντάρ, να πλέει στις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου και συγκεκριμένα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

Στην άσπρη βάρκα περίπου 15 μέτρων, η οποία παρακολουθείτο από την ακτοφυλακή, επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

Το σκάφος οδηγήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο στον Πρωταρά όπου θα δοθεί βοήθεια στους μετανάστες και θα γίνει καταγραφή των στοιχείων τους.

«Τη μέρα εμφανίζουν γυναικόπαιδα, τη νύχτα... - Οργανωμένο σχέδιο στον Έβρο»! Η αποκάλυψη του Πρόεδρου Συνοριοφυλάκων (Video)

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η ένταση στον Έβρο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με τον Ερντογάν να συνεχίζει το σχέδιο του με τους μετανάστες.

«Λέμε stop σε όποιον θέλει να περάσει τα σύνορά μας. Καλύπτονται όλα τα σύνορα» αναφέρει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, αναφορικά με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον Έβρο.

Για γεγονότα που «δεν έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν» στον Έβρο έκανε λόγο στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας. «Πλέον φαίνεται ότι λέμε ένα stop σε όποιον θέλει να περάσει τα σύνορά μας. Καλύπτονται όλα τα σύνορα. Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που έχουμε δώσει απέναντι» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο η νύχτα της Δευτέρας «ήταν ίσως η πιο ήρεμη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επιχειρήθηκαν είσοδοι μεταναστών στην ελληνική επικράτεια. Ήταν μια καλή νύχτα σε σχέση με τις προηγούμενες που ήταν πολύ πιο σκληρές».

«Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο για να δοκιμάσουν την ασφάλεια της χώρας. Χρησιμοποίησαν χημικά, ακόμα και ένστολοι, με σύγχρονα όπλα ρίψης χημικών που δεν θα μπορούσε να έχει μετανάστης» περιέγραψε για όσα έζησαν οι συνάδελφοί του στα σύνορα του Έβρου τα προηγούμενα 24ωρα.

Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, «τη μέρα εμφανίζουν γυναικόπαιδα, τη νύχτα είναι πιο σκληρές οι ομάδες». Ο κ. Χαρέλας επισήμανε, τέλος, ότι «μας βοηθάει ο στρατός και η τοπική κοινωνία με ό,τι χρειαστούμε. Εισπράττουμε μια πρωτόγνωρη αγκαλιά».

«Σταθήκαμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Να μας ενώσει όλους τους Έλληνες αυτό που έγινε» κατέληξε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων.

Δήμαρχος Ορεστιάδας: Οργανωμένη επίθεση με drone στον Έβρο

Για «οργανωμένη επίθεση με drones από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη μετανάστευση» έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

«Η τουρκική προπαγάνδα έχει οργιάσει, μιλούν για νεκρούς που δεν υπάρχουν, για βία που δεν ασκείται» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Απηύθυνε δε, έκκληση στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι θα βρεθούν σήμερα στο σημείο, «να καταλάβουν ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» και να «μετατρέψουν σε έμπρακτες ενέργειες» τις υποσχέσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, τις τελευταίες ώρες η κατάσταση είναι πιο ήρεμη, καθώς ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών είναι «εμφανώς μειωμένος».

«Φαίνεται ότι έχει περάσει σιγά - σιγά το μήνυμα ότι από εδώ δεν μπορούν να περάσουν», διαμήνυσε, παρότι επιβεβαίωσε ότι «ένας σημαντικός αριθμός ατόμων έχει μετακινηθεί σε άλλα σημεία του Έβρου».

Στον Έβρο μαζί με την ηγεσία της Ε.Ε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδα, Κ. Μητσοτάκης, θα μεταβεί στον Έβρο μαζί με την ηγεσία της Ε.Ε. , για να δουν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share