Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός στην Γαλλία - Τρεις νεκροί και 193 τα κρούσματα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στην Γαλλία

3 Μαρτίου 2020 16:05
Κορωνοϊός στην Γαλλία - Τρεις νεκροί και 193 τα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να συντονίσει τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Γαλλία, καθώς βλέπει τα κρούσματα να αυξάνονται, όπως και τους νεκρούς!

«Ο ένοικος των Ηλυσίων θέλει να είναι ευέλικτος και διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή για να διαχειριστεί την κρίση. Για το λόγο αυτό τροποποίησε την ατζέντα του και όχι επειδή νοσεί από τον ιό», έσπευσε να διευκρινίσει το Ελιζέ .

Μέχρι στιγμής, στη Γαλλία έχουν ήδη καταγραφεί τρεις θάνατοι- μία 89 γυναίκα είναι το τελευταίο θύμα στην περιοχή Oise (βόρεια του Παρισιού) - και 193 κρούσματα. Συνολικά έχουν καταγραφεί 3.115 θάνατοι, 90.000 κρούσματα κορωναϊού σε 73 χώρες, όπως θα δείτε αναλυτικά εδώ.

Σήμερα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 120 σχολεία θα μείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα επισκεφθεί σε λίγες ώρες το Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο υπουργείο Υγείας για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του σε ότι αφορά την εξάπλωση του Covid-19.

Το Ελιζέ ανακοίνωσε επίσης ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να εκφράσει την «ευγνωμοσύνη και την υποστήριξή του» στις υγειονομικές αρχές που συντονίζουν τα έκτακτα μέτρα περιορισμού του ιού.

«Όχι, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό ... και όχι, ο πρόεδρος δεν βρίσκεται σε καραντίνα», ξεκαθάρισε το περιβάλλον του προέδρου στην εφημερίδα «Le Parisien» εξηγώντας τους λόγους της επίσκεψής του στο Κέντρο Επιχειρήσεων για τον κορωνοιό.

Σήμερα το πρωί, ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα ενισχύσει κι άλλο τις υγειονομικές αρχές προσφέροντας το ποσό των 260 εκατομμυρίων ευρώ στα γαλλικά νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο «BFMTV», οι γαλλικές αρχές προβλέπουν την πιθανότητα να ξεσπάσει επιδημία στη γαλλική επικράτεια.

«Δεν μιλάμε ακόμη για επιδημία, αλλά αντιμετωπίζουμε την απειλή μιας επιδημίας», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Υγείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share