Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Βαθύτατη θλίψη στην κηδεία της Άλκης Ζέη - Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο «αντίο» (photo)

Το ύστατο χαίρε στην σπουδαία λογοτέχνη

3 Μαρτίου 2020 13:44
Βαθύτατη θλίψη στην κηδεία της Άλκης Ζέη - Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο «αντίο» (photo)
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η σπουδαία λογοτέχνης, μια από τις μεγαλύτερες που είχε την τύχη να γνωρίσει η Ελλάδα, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, με τα παιδιά της, την Ειρήνη και τον Πέτρο, στο πλευρό της.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι έγινε η κηδεία της στο A’ Νεκροταφείο όπου συγγενείς και αγαπημένοι φίλοι, συνόδευσαν την Άλκη Ζέη στην τελευταία της κατοικία, εκεί που αναπαύεται και ο σύζυγός της Γιώργος Σεβαστίκογλου.

undefined

Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας της, Ζήνων Ζέης, ήταν τραπεζικός υπάλληλος, μεγαλωμένος στην Κρήτη αλλά με καταγωγή από την Άνδρο και η μητέρα της, Έλλη Σωτηρίου, ήταν από τη Σάμο και είχε περάσει τα παιδικά της χρόνια στη Σμύρνη.

undefined

undefined

Πέθανε ο ιδρυτής των σούπερ μάρκετ «Κρητικός», Ανδρέας!

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Ανδρέας Κρητικός ο ιδρυτής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ. Ακόμη ένα σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο μετά τον θάνατο του προέδρου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Bazzar, Δήμου Βερούκα!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Ανδρέας Κρητικός με την ξεχωριστή προσωπικότητά του ήταν αυτός που ενέπνευσε τις αξίες της αλυσίδας στα τρία παιδιά του Νεκτάριο, Άγγελο, Δημήτρη που ανέλαβαν με την σειρά τους την υλοποίηση του οράματός του, ως συνεχιστές του έργου προσφοράς που ξεκίνησε από το 1948.

Αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για όλους γεμάτος όρεξη για ζωή, κοινωνικές ευαισθησίες και δημιουργικότητα. Ξεχώριζε για το ήθος του, την εντιμότητα, το πάθος και την ευθύτητά του, αρχές με τις οποίες πορεύτηκε και υπηρέτησε την τοπική κοινωνία αφήνοντας σε όλους στην εταιρεία σημαντική παρακαταθήκη.

undefined

Η είδηση του θανάτου του προκαλεί απέραντη θλίψη σε όλη την οικογένεια και τους εργαζομένους της αλυσίδας.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 04 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίτσα) στην Αίγινα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την ημέρα της κηδείας να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα της Αίγινας. Τα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά 12:00 με 14:00 την ίδια ημέρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share