Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Ανατροπή με τον κορωναϊό - Είναι ο σωτήρας για εκατομμύρια ζωές για έναν πολύ απλό λόγο!

Απίστευτο!

2 Μαρτίου 2020 15:32
Ανατροπή με τον κορωναϊό - Είναι ο σωτήρας για εκατομμύρια ζωές για έναν πολύ απλό λόγο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια μεγάλη ανατροπή φαίνεται πως έρχεται στο «φώς», αναφορικά με τον κορωνοϊό, καθώς σύμφωνα με την NASA, ο φονικός ιός μπορεί τελικά να έχει σώσει περισσότερες ζωές, από όσες έχει πάρει στην Κίνα.

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, προβάλλοντας στα social media εικόνες από δορυφόρο, εξηγεί πως ίσως τελικά αυτός ο ιός ήρθε... για καλό στην χώρα της Άπω Ανατολής, καθώς μόλις σε ένα μήνα έχει μειώσει δραστικά τα επίπεδα μόλυνσης, που υπάρχουν καθημερινά στην Κίνα από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Δείτε, επίσης, το απόλυτο χάος που επικρατεί στην Νέα Υόρκη.

Η ατμόσφαιρα τον τελευταίο καιρό έχει... καθαρίσει, αφού οι κάτοικοι της Ουχάν ειδικά δεν κυκλοφορούν καθόλου, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του αζώτου, ενώ στην πορεία έγινε αντιληπτή και σε περισσότερες περιοχές της Κίνας, εξαιτίας των σχετικών περιορισμών.

Το διοξείδιο του αζώτου μπορεί να σχετίζεται, φυσικά, με πολλά προβλήματα υγείας, κυρίως αναπνευστικά, όπως το άσθμα και οι κάρτες, που έδωσαν στη δημοσιότητα τόσο η NASA όσο και η αντίστοιχη υπηρεσία της Ευρώπης, δείχνουν μια τρομερή αλλαγή στα επίπεδά του στην ατμόσφαιρα, ειδικά την περίοδο 10-25 Φεβρουαρίου, κάτι που φυσικά αποτελεί ένα θετικό περιβαλλοντικό νέο.

Η μόλυνση στην Κίνα, άλλωστε, είναι διαχρονικά ένα τεράστιο πρόβλημα και κάνει τους κατοίκους της να κυκλοφορούν σε κάθε περίπτωση με μάσκα στο πρόσωπό τους, αφού η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, αλλά η μείωση της ρύπανσης έχει φτάσει από το 10% έως το 30% σε ορισμένες περιοχές στο κέντρο και την Ανατολή.

«Είναι αυταπόδεικτο, ότι αυτή η αλλαγή έχει σχέση με την οικονομική επιβράδυνση εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού», αναφέρει η NASA, προσθέτοντας πως «είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο μεγάλη αλλαγή σε μια περιοχή, σχετιζόμενη με ένα συγκεκριμένο γεγονός».

Τα ευρήματα είναι συγκλονιστικά και, κάπως έτσι, μπορεί να προσέξει κανείς πως ο φονικός ιός ίσως να έχει σώσει την υγεία πιο πολλών ανθρώπων, σε σύγκριση με όσους έχει βλάψει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share