Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τρομερά επεισόδια στον Έβρο! Τραυματίας ένας αστυνομικός - Ρίχνουν νερό στους μετανάστες! (video)

Συμβαίνει τώρα!

1 Μαρτίου 2020 16:46
Τρομερά επεισόδια στον Έβρο! Τραυματίας ένας αστυνομικός - Ρίχνουν νερό στους μετανάστες! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μεταξύ των προσφύγων - μεταναστών και της αστυνομίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί και στο σημείο έχει σπεύσει ασθενοφόρο.

Παράλληλα, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων και εισβολής στην ελληνική επικράτεια αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο. Δείτε, επίσης, όσα συμβαίνουν στη Λέσβο, με τους κατοίκους να θέλουν να διώξουν βάρκα με μετανάστες.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από χθες το πρωί ως σήμερα το πρωί αποτράπηκε είσοδος στην ελληνική επικράτεια (όλο τον Έβρο) σε 10.000 άτομα. Ακόμα, 73 άτομα που δεν προέρχονταν από την εμπόλεμη περιοχή του Ιντλίμπ εισήλθαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος, συνελήφθησαν και σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Σε συνδρομή των επιχειρησιακών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ και του Σώματος Στρατού Ξηράς ο «Αίαντας» έκανε ρίψεις νερού κρατώντας σε απόσταση τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τα σύνορα.

Το λευκό όχημα το οποίο οι αστυνομικοί αποκαλούν «Αίαντα» είχε κάνει την εμφάνιση του στη λεωφόρο Λαυρίου, με αφορμή τις διαδηλώσεις των κατοίκων κατά του ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Δεν χρησιμοποιήθηκε κατά των πολιτών αλλά για την κατάσβεση των πυρκαγιών που υπήρχαν από τα επεισόδια.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας πάντως που έχουν παρακολουθήσει τις επιδείξεις όπλων από αμερικανικές, ισραηλινές, γερμανικές και γαλλικές εταιρείες, τις κατατάσσουν στα ηπιότερα όπλα αποτροπής. Κι αυτό γιατί με το κανόνι νερού που διαθέτουν, οι αστυνομικοί μπορούν να διαλύουν φλεγόμενα οδοφράγματα αλλά και να τα στρέψουν κατά των διαδηλωτών όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ δέχονται πυρά από βόμβες μολότοφ.

Το καλοκαίρι των «Αγανακτισμένων», ο «Αίαντας» είχε καθημερινή παρουσία στη Ρηγίλλης, σε πολύ κοντινή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος. Ο «Αίαντας», τον οποίο η Ελλάδα προμηθεύτηκε από το Ισραήλ, έχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού, ενώ διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες ή και δακρυγόνα. Συνολικά η ΕΛΑΣ διαθέτει τέσσερα ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες ενώ τα συγκεκριμένα οχήματα τα είχε προμηθευτεί από το Ισραήλ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share