Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός για νέα κρούσματα κορωνοϊού - Επέστρεψαν οι μαθητές του Κολλεγίου με έντονο βήχα και πυρετό

Τεράστια ανησυχία

28 Φεβρουαρίου 2020 23:47
Συναγερμός για νέα κρούσματα κορωνοϊού - Επέστρεψαν οι μαθητές του Κολλεγίου με έντονο βήχα και πυρετό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επέστρεψαν στην Αθήνα οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο πριν τις 11, στην οποία συμμετείχε και η κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Οι μαθητές μεταφέρθηκαν αρχικά στο υγειονομείο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr πέντε από αυτά παρουσιάζουν έντονο βήχα και πυρετό.

Στο αεροδρόμιο κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές αν θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο ή αν θα μεταβούν στις οικείες τους και με ευθύνη των γονέων τους θα μεταβούν αύριο το πρωί σε νοσοκομείο. Η ανησυχία είναι τεράστια μιας και μπορεί να επρόκειτο για 5 πιθανά νέα κρούσματα!

Όπως είναι γνωστό, στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής, ενώ βγήκαν και οι εξετάσεις του γιου της, και μπορείτε να δείτε εδώ το αποτέλεσμα.

Κορωνοϊός: Σε αυτό το τηλέφωνο πρέπει να καλέσετε για έκτακτη ανάγκη!

Στο 210-5212054 του ΕΟΔΥ πρέπει να καλούν όσοι θεωρούν ότι έχουν προσληφθεί από τον κορωνοϊό, μαις και τα κρούσμα ολοένα και αυξάνονται και με γνώμονα πάντα την δημόσια υγεία πρέπει να τηρούνται τα μέτρα αφαλείας.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, αυτό που προέχει είναι η ψυχραιμία, η παραμονή στο σπίτι και η αποφυγή επαφών με ανθρώπους αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη καθώς και η άμεση ειδοποίηση του γιατρού μας. Πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα μιας και ακόμα ένα ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε και στην Ρόδο, όπως θα διαβάσετε εδώ αναλυτικά.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, οποιοσδήποτε έχει επιστρέψει από το εξωτερικό και ειδικότερα από χώρα που έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και έχει εμφανίσει ανησυχητικά σημάδια, όπως πυρετό, βήχα ή προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, μπορεί να καλέσει 24 ώρες το 24ωρο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ, στον τηλεφωνικό αριθμό 210-5212504.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share