Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός στην Γαλλία: 19 νέα κρούσματα σε στρατιωτική βάση

Συναγερμός!

28 Φεβρουαρίου 2020 22:05
Κορωνοϊός στην Γαλλία: 19 νέα κρούσματα σε στρατιωτική βάση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν 19 νέα κρούσματα του κοροναϊού σε στρατιωτική βάση της χώρα. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 57, με τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν να συστήνει στο κοινό να αποφεύγει τις χειραψίες, ως προληπτικό μέτρο.

Παράλληλα τόνισε πως ορισμένα σχολεία της Γαλλίας στην περιφέρεια Ουάζ, στα βόρεια του Παρισιού, θα παραμείνουν κλειστά μετά τις διακοπές που τελειώνουν την Κυριακή ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, όπως έγινε και στην Ελλάδα, και εδώ θα δείτε ποια παραμένουν κλειστά.

Με ανάρτησή της στο twitter η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί δήλωσε πως ορισμένα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού αναφέρθηκαν στη στρατιωτική βάση Κρέιγ, στην περιφέρεια Ουάζ.

Κορωνοϊός: Σε αυτό το τηλέφωνο πρέπει να καλέσετε για έκτακτη ανάγκη!

Στο 210-5212054 του ΕΟΔΥ πρέπει να καλούν όσοι θεωρούν ότι έχουν προσληφθεί από τον κορωνοϊό, μαις και τα κρούσμα ολοένα και αυξάνονται και με γνώμονα πάντα την δημόσια υγεία πρέπει να τηρούνται τα μέτρα αφαλείας.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, αυτό που προέχει είναι η ψυχραιμία, η παραμονή στο σπίτι και η αποφυγή επαφών με ανθρώπους αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη καθώς και η άμεση ειδοποίηση του γιατρού μας. Πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα μιας και ακόμα ένα ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε και στην Ρόδο, όπως θα διαβάσετε εδώ αναλυτικά.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, οποιοσδήποτε έχει επιστρέψει από το εξωτερικό και ειδικότερα από χώρα που έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και έχει εμφανίσει ανησυχητικά σημάδια, όπως πυρετό, βήχα ή προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, μπορεί να καλέσει 24 ώρες το 24ωρο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ, στον τηλεφωνικό αριθμό 210-5212504.

Κορωνοϊός - 44 τα κρούσματα μεταξύ των επιβατών του Diamond Princess που επαναπατρίστηκαν

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει ένα ακόμη κρούσμα του κορωνοϊού μεταξύ των Αμερικανών που επαναπατρίστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων των ανθρώπων αυτών να ανέρχεται σε 44.

Τα CDC, σε μια τηλεφωνική ενημέρωση προς δημοσιογράφους, δεν έδωσαν έναν συνολικό απολογισμό των κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Ο αριθμός τους ανέρχεται σε 62 εφόσον δεν καταγραφούν επιπλέον κρούσματα, ενώ στην χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί 4, και πριν λίγη ώρα βγήκαν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων του γιου της 40χρονης που φέρει τον ιό, όπως θα δείτε εδώ.

Την ίδια ώρα, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αμερικανικών υγειονομικών υπηρεσιών προειδοποίησε σήμερα τους βουλευτές ότι θα υπάρξουν πολλά περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ και η χώρα δεν διαθέτει επαρκή αποθέματα σε τεστ ανίχνευσης.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ θεωρείται ακόμη σχετικά χαμηλός. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για Αμερικανούς επιβάτες, που έχουν επαναπατριστεί από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που είχε δέσει στην Ιαπωνία.

Όμως, ο γιατρός Άνθονι Φάουτσι, ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργικών και Μολυσματικών Ασθενειών, είπε, σε μια ενημέρωση κεκλεισμένων των θυρών, ενώπιον των βουλευτών της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η συνεχής εξάπλωση του κοροναϊού σε τόσες πολλές χώρες σημαίνει ότι θα καταγραφούν πολλά περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την πηγή.

Ο Φάουτσι επισήμανε ότι είναι απίθανο ο ιός να εξαφανιστεί τον επόμενο χρόνο και προειδοποίησε τους βουλευτές ότι η χώρα δεν διαθέτει επαρκείς προμήθειες σε τεστ ανίχνευσης, αναφέρει η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Αυτήν την εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο κίνδυνος του κοροναϊού για τους Αμερικανούς παραμένει «πολύ χαμηλός». Σε σειρά tweet κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Τραμπ έγραψε ότι ο κοροναϊός διαδίδεται «πολύ αργά» στις ΗΠΑ και υπερασπίστηκε την ανταπόκριση της αμερικανικής διοίκησης.

«Κανείς δεν πιστεύει τον πρόεδρο στο συγκεκριμένο θέμα. Το λιγότερο υπερβάλλει στα πάντα. Και μόνο με την ιδέα ότι θα πει "Όλα είναι καλά, μην ανησυχείτε", ποιος θα το πιστέψει αυτό; Αφήστε τους ειδικούς να μιλήσουν, όπως έκανε η διοίκησή μας» σημείωσε ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

Πάντως, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι ο αριθμός των επιπλέον κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ είναι πιθανόν να αυξηθεί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα «εκτοξευτεί» στη Βόρεια Αμερική.

Εξάλλου, όπως τόνισε ο Λάρι Κούντλοου οι διεθνείς αγορές «το έχουν παρατραβήξει» και οι επενδυτές δεν θα πρέπει να αντιδρούν υπερβολικά.

«Πιστεύουμε απλά ότι η οικονομία είναι ισχυρή, επομένως δεν πιστεύω ότι αυτή η βραχυπρόθεσμη βουτιά των μετοχών στις αγορές θα έχει οποιονδήποτε αντίκτυπο μακροπρόθεσμα» τόνισε ο Κούντλοου..

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share