Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός - 44 τα κρούσματα μεταξύ των επιβατών του Diamond Princess που επαναπατρίστηκαν

Συναγερμός!

28 Φεβρουαρίου 2020 21:20
Κορωνοϊός - 44 τα κρούσματα μεταξύ των επιβατών του Diamond Princess που επαναπατρίστηκαν
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει ένα ακόμη κρούσμα του κορωνοϊού μεταξύ των Αμερικανών που επαναπατρίστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων των ανθρώπων αυτών να ανέρχεται σε 44.

Τα CDC, σε μια τηλεφωνική ενημέρωση προς δημοσιογράφους, δεν έδωσαν έναν συνολικό απολογισμό των κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Ο αριθμός τους ανέρχεται σε 62 εφόσον δεν καταγραφούν επιπλέον κρούσματα, ενώ στην χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί 4, και πριν λίγη ώρα βγήκαν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων του γιου της 40χρονης που φέρει τον ιό, όπως θα δείτε εδώ.

Την ίδια ώρα, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αμερικανικών υγειονομικών υπηρεσιών προειδοποίησε σήμερα τους βουλευτές ότι θα υπάρξουν πολλά περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ και η χώρα δεν διαθέτει επαρκή αποθέματα σε τεστ ανίχνευσης.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ θεωρείται ακόμη σχετικά χαμηλός. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για Αμερικανούς επιβάτες, που έχουν επαναπατριστεί από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που είχε δέσει στην Ιαπωνία.

Όμως, ο γιατρός Άνθονι Φάουτσι, ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργικών και Μολυσματικών Ασθενειών, είπε, σε μια ενημέρωση κεκλεισμένων των θυρών, ενώπιον των βουλευτών της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η συνεχής εξάπλωση του κοροναϊού σε τόσες πολλές χώρες σημαίνει ότι θα καταγραφούν πολλά περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την πηγή.

Ο Φάουτσι επισήμανε ότι είναι απίθανο ο ιός να εξαφανιστεί τον επόμενο χρόνο και προειδοποίησε τους βουλευτές ότι η χώρα δεν διαθέτει επαρκείς προμήθειες σε τεστ ανίχνευσης, αναφέρει η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Αυτήν την εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο κίνδυνος του κοροναϊού για τους Αμερικανούς παραμένει «πολύ χαμηλός». Σε σειρά tweet κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Τραμπ έγραψε ότι ο κοροναϊός διαδίδεται «πολύ αργά» στις ΗΠΑ και υπερασπίστηκε την ανταπόκριση της αμερικανικής διοίκησης.

«Κανείς δεν πιστεύει τον πρόεδρο στο συγκεκριμένο θέμα. Το λιγότερο υπερβάλλει στα πάντα. Και μόνο με την ιδέα ότι θα πει "Όλα είναι καλά, μην ανησυχείτε", ποιος θα το πιστέψει αυτό; Αφήστε τους ειδικούς να μιλήσουν, όπως έκανε η διοίκησή μας» σημείωσε ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

κορωνοϊός

Πάντως, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι ο αριθμός των επιπλέον κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ είναι πιθανόν να αυξηθεί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα «εκτοξευτεί» στη Βόρεια Αμερική.

Εξάλλου, όπως τόνισε ο Λάρι Κούντλοου οι διεθνείς αγορές «το έχουν παρατραβήξει» και οι επενδυτές δεν θα πρέπει να αντιδρούν υπερβολικά.

«Πιστεύουμε απλά ότι η οικονομία είναι ισχυρή, επομένως δεν πιστεύω ότι αυτή η βραχυπρόθεσμη βουτιά των μετοχών στις αγορές θα έχει οποιονδήποτε αντίκτυπο μακροπρόθεσμα» τόνισε ο Κούντλοου..

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share