Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Πάτρα - Στο λιμάνι το πλοίο που ήρθε από Ιταλία με το ύπτοπτο κρούσμα κορωνοϊού

Αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης

28 Φεβρουαρίου 2020 18:10
Σοκ στην Πάτρα - Στο λιμάνι το πλοίο που ήρθε από Ιταλία με το ύπτοπτο κρούσμα κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός στην Πάτρα μετά από την αποβίβαση γύρω στις 3 το μεσημέρι στο λιμάνι της, επιβατών του πλοίου «Cruise Olympia» το οποίο ήρθε από την Ακνόνα της Ιταλίας και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού, παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Η γυναίκα κάλεσε μόνη της ΕΚΑΒ και ζήτησε να εξετασθεί, αποβιβάστηκε στην Ηγουμενίτσα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς του ιού COVID-19. Ο ιός εξαπλώνεται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς και τα κρούσματα επιβεβαιώνονται και σε άλλες νέες χώρες, όπως στην Ρουμανία, όπως θα δείτε εδώ.

Το «Cruise Olympia», όπως μεταδίδει το thebest, κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας γύρω στις 13:30 το μεσημέρι και στο σημείο βρέθηκαν ειδικά κλιμάκια του ΕΔΟΥ.

Yπό παρακολούθηση τίθενται όλοι όσοι, επιβάτες και πλήρωμα, έχουν έρθει σε επαφή με την ασθενή. Ωστόσο, αυτοί που θα μπουν σε απομόνωση 14 ημερών, είναι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί της σε απόσταση από 1 έως 2 μέτρα για τουλάχιστον 15 λεπτά της ώρας κι εφόσον επιβεβαιωθεί πως η γυναίκα είναι θετική στον κοροναϊό.

Αναβάλλεται το καρναβάλι της Πάτρας για τον Ιούνιο λόγω του κορωναϊου

Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της Πάτρας λόγω κορωναϊου – Ανακοίνωσε Καρναβάλι τον Ιούνιο.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης με αφορμή την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της ματαίωσης όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα. Μέχρι στιγμής ο ιός έχει εμφανιστεί σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

Οπως μετέδωσε το patrastimes o κ. Πελετίδης ανακοίνωσε πως σε ότι αφορά τις διοργανώσεις των οποίων την ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί καλοκαιρινό καρναβάλι στα τέλη Ιουνίου.

Posted by Flamis Konstantinos on Thursday, February 27, 2020

Εξελίξεις με το κρούσμα κορωναϊού στην Αθήνα! Αυτή είναι η 40χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική!

Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού, που βρέθηκε στην χώρα μας, με μια γυναίκα 40 ετών, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, να βρίσκεται θετική στον φονικό ιό. Δείτε, επίσης, τι επισημαίνει Έλληνας γιατρός στο Athensmagazine.gr για τον κορωνοϊό.

Η γυναίκα επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Τα άλλα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Θεσσαλονίκη και πρόκειται για την 38χρονη επιχειρηματία και τον γιο της, μαθητή Δημοτικού.

Το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share