Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Πετάξτε τον χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα, αλλά από Τρίτη ο καιρός θα αλλάξει»! Η Χριστίνα Σούζη προειδοποιεί! (video)

Αναλυτική πρόγνωση!

28 Φεβρουαρίου 2020 11:50
«Πετάξτε τον χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα, αλλά από Τρίτη ο καιρός θα αλλάξει»! Η Χριστίνα Σούζη προειδοποιεί! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα είναι εξαιρετικό, αλλά σύντομα το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη. Δείτε και όσα προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η έμπειρη μετεωρολόγος παρουσίασε τον καιρό στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ και μίλησε για τις βροχές που θα υπάρξουν σήμερα (28/2) στα βόρεια, τα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο. Το φαινόμενο, όμως, θα περάσει γρήγορα, έχοντας σημειώσει και παροδικές χιονοπτώσεις.

Από αύριο (28/2), ο καιρός θα γίνει πολύ καλύτερος, με τον υδράργυρο έως την Καθαρά Δευτέρα (2/3) να «σκαρφαλώνει» μέχρι τους 19 βαθμούς, με ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα και καλές συνθήκες για το πέταγμα του χαρταετού, αλλά από Τρίτη (3/3) θα υπάρξουν ξανά έντονα φαινόμενα.

«Ο καιρός θα έχει πολλά πρόσωπα και την Καθαρά Δευτέρα...»! Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για το τριήμερο! (video)

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε για... πολυπρόσωπο καιρό στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, τόσο για σήμερα (28/2) όσο και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για το πέταγμα του χαρταετού, αλλά και την εξασθένηση του κορωναϊού.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος βλέπει θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω εξάπλωση του ιού, ενώ ειδικά στις παράκτιες περιοχές οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για τον χαρταετό. Δείτε και όσα είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σήμερα (28/2), πάντως, ο καιρός θα είναι επιβαρυμένος, με τα περισσότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα Δυτικά και το Αιγαίο πέλαγος, ενώ στην υπόλοιπη χώρα υπάρχει πιθανότητα για βροχές προς το μεσημέρι, που θα εξασθενήσουν στη συνέχεια.

Στην Αττική, οι άνεμοι θα πνεύσουν στα 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρεθεί στους 5-15 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν βροχές από το μεσημέρι, με χιόνια στα γύρω ορεινά και τον υδράργυρο στους 14 βαθμούς.

Σχετικά με το τριήμερο, το Σάββατο (29/2) ο καιρός θα είναι καλός, με τους ανέμους να φτάνουν μεν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο, αλλά να εξασθενούν βαθμιαία, για να υπάρξουν βροχές την Κυριακή (1/3) μόνο στο Βόρειο Ιόνιο. Την Καθαρά Δευτέρα (2/3) και την προσεχή εβδομάδα γενικά, πρέπει να περιμένουμε... να επανέλθει για τα καλά η άνοιξη, με θερμοκρασίες στους 20-21 βαθμούς.

Καιρός σήμερα: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Αναλυτική πρόγνωση

Με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα κυλήσει ο καιρός σήμερα. Μάλιστα, θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Μάλιστα, κατά τόπους τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά. Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ωστόσο, ο καιρός θα αλλάξει, καθώς, όπως θα δείτε εδώ την Καθαρά Δευτέρα θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας όπου πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα βόρεια και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου όπου πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 και πρόσκαιρα το μεσημέρι 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Βελτίωση από τη νύχτα.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Από τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, από το μεσημέρι τοπικά 7 και το βράδυ στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση τη νύχτα. Aνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 5 με 6, στρεφόμενοι από τη νύχτα σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τη νύχτα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, που αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share