Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πανικός στο Μπάκιγχαμ! Συναγερμός για κορωναϊό στο σχολείο του Πρίγκιπα Τζορτζ και της Πριγκίπισσας Σάρλοτ!

Έβαλαν μαθητές στην απομόνωση!

27 Φεβρουαρίου 2020 11:35
Πανικός στο Μπάκιγχαμ! Συναγερμός για κορωναϊό στο σχολείο του Πρίγκιπα Τζορτζ και της Πριγκίπισσας Σάρλοτ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην απομόνωση βρίσκονται τέσσερις μαθητές από το σχολείο του πρίγκιπα Τζορτζ και της πριγκίπισσας Σάρλοτ στη Βρετανία, καθώς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού.

Τα παιδιά που είναι μαθητές του Τόμας Μπάτερσι στο νοτιοδυτικό Λονδίνο απομακρύνθηκαν από το σχολείο και βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Στο μεταξύ, 13 σχολεία στη Βρετανία παραμένουν κλειστά από τον φόβο εξάπλωσης της επιδημίας. Δείτε επίσης, πού αλλού έχει εξαπλωθεί αυτή.

Αρκετά είναι τα σχολεία που διεμήνυσαν στο προσωπικό και τους μαθητές να παραμείνουν σπίτι τους μετά το σύντομο χειμερινό διάλειμμα από τις 17-21 Φεβρουαρίου στη χώρα,οπότε πολλές οικογένειες το εκμεταλλεύτηκαν και προτίμησαν μικρές αποδράσεις για σκι στη βόρεια Ιταλία.

Επίσης, πολλές επιχειρήσεις έστειλαν το προσωπικό τους σπίτι από φόβο μήπως οι υπάλληλοι είναι φορείς του ιού.

Ύποπτο κρούσμα κορωναϊού και στη Χαλκιδική!

Νέο ύποπτο κρούσμα κορωναϊού στη χώρα μας! Συγκεκριμένα με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, όπως βήχα, προσήλθε στο γενικό νοσοκομείο Χαλκιδικής νεαρός άνδρας που επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στη βόρεια Ιταλία με την οικογένειά του.

Όπως μεταδίδει το halkidikifocus.gr, ο νεαρός έχει υποβληθεί στις σχετικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον νέο κρούσμα κορωναϊού και τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι. Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και για το ύποπτο κρούσμα κορωναϊού στη Λάρισα καθώς πριν από λίγο βγήκαν οι εξετάσεις!

Στον άνδρα δόθηκαν οδηγίες να παραμείνει στο σπίτι του μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν εμφάνισαν σχετικά συμπτώματα.

"Δυστυχώς η 38χρονη έχει...": Δήλωση που προκαλεί τρόμο για την κοπέλα που βρέθηκε θετική σε κορωνοϊό στην Θεσσαλονίκη!

Θρίλερ στην Θεσσαλονίκη από το πρωί της Τετάρτης όταν και 38χρονη κοπέλα βρέθηκε θετική σε κορωνοϊό και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες!

Σε εθελούσια καραντίνα στο σπίτι τους έχουν μπει ήδη άνθρωποι, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, που έχει προβληθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα είπε η καθηγήτρια Παθολογίας, κα Ελένη Γιαμαρέλλου, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega.

Η κα Γιαμαρέλλου κρίνει ότι είναι σχεδόν βέβαιο, πως υπάρχουν και άλλα κρούσματα κορονοϊού. “Είναι τόσο κοντά η Ιταλία, που είναι αδύνατον να μην έχουμε”, είπε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: “Η γυναίκα γύρισε την Κυριακή το βράδυ και ήταν τελείως καλά. Και την Δευτέρα ήταν τελείως καλά, αλλά ο μπελάς με αυτόν τον ιό, είναι το γεγονός ότι μεταδίδεται στο στάδιο επώασης, όταν δηλαδή δεν έχεις απολύτως κανένα σύμπτωμα”.

“Το έχει μεταδώσει και σε άλλους”

Θεωρείται βέβαιο ότι ο ιός έχει ήδη μεταδοθεί και σε άλλους ανθρώπους στη χώρα μας, δήλωσε η καθηγήτρια κα. Ελένη Γιαμαρέλου: “Πιθανότατα το έχει μεταδόσει και σε άλλους, τους βρήκαν όλους. Όλοι με χαρά δεχθήκαν να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Και απ’ ό,τι ξέρω έγινε ανίχνευση και στο αεροπλάνο με ποιους ήταν. Γιατί ισχύει οι δύο σειρές που είναι μπροστά σου και οι δύο σειρές που είναι πίσω, όπως και τα δύο πλάγια έχουν πιθανότητα, να έχουν μολυνθεί. Το ποσοστό είναι πολύ δύσκολο να σας το πω”.

Όσον αφορά στην κλινική εικόνα της ασθενούς, η κα. Γιαμαρέλου δήλωσε ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία και θα μπορούσε να είναι και στο σπίτι της: “Η 38χρονη έχει χαμηλό πυρετό, λίγο πονόλαιμο, λίγο βήχα, όχι κάτι ιδιαίτερο. Δεν είναι από τα κρούσματα εκείνα που πραγματικά πρέπει να νοσηλευθούν, αλλά επειδή εδώ γίνεται η διερεύνηση για το πρώτο κρούσμα, πολύ σωστά την νοσήλευσαν την ασθενή αυτή”, είπε η καθηγήτρια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share