Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι ιδανικός για να πετάξετε χαρταετό»! Η προειδοποίηση της Χριστίνας Σούζη! (video)

Αναλυτική πρόγνωση!

27 Φεβρουαρίου 2020 11:26
«Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι ιδανικός για να πετάξετε χαρταετό»! Η προειδοποίηση της Χριστίνας Σούζη! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καιρός θα είναι εξαιρετικός την Καθαρά Δευτέρα (2/3), ώστε να πετάξουμε χαρταετό, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη, που βλέπει μια πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού σήμερα (27/2) και αύριο (28/2), αλλά το τριήμερο η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη, με άνοδο της θερμοκρασίας και ανέμους, που δε θα προκαλέσουν πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Δείτε και την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού.

Για σήμερα, βροχές θα υπάρξουν στα δυτικά, τα βόρεια, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, αλλά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα μεταφερθούν μόνοσ το Ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία θα εξασθενήσουν, με τους ανέμους να φτάνουν μες στη μέρα έως και τα 8 μποφόρ και τη θερμοκρασία μέχρι τους 19 βαθμούς.

Στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν έως και στα 7 μποφόρ, με μικρή πιθανότητα βροχής, και τη θερμοκρασία στους 10-17 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι θα βρίσκονται στα 5-6, με λίγες τοπικές βροχές, και ο υδράργυρος θα κυμανθεί στους 7-14 βαθμούς.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αλλάζει «πρόσωπο» ο καιρός - Προσοχή σε αυτές τις περιοχές! (Video)

Αλλάζει «πρόσωπο» ο καιρός σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, όπου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο!

Πιο αναλυτικά αναμένουμε συννεφιές κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές, τοπικές καταιγίδες πρώτα στα βορειοδυτικά και προς το απόγευμα τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν το ανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό σήμερα θα είναι μία περίεργη ημέρα, με τον μετεωρολόγο να κάνει μία αρχική πρόγνωση και για το 3μερο της Καθαράς Δευτέρας!

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου:

"Ισχυροί άνεμοι 7-8 και καταιγίδες! Που θα χιονίσει;": Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί!

Αλλάζει άρδην εικόνα ο καιρός την Πέμπτη, αλλά για λίγες ώρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, όπως άλλωστε μας είχε προειδοποιήσει εδώ και αρκετές ημέρες!

Ο κορυφαίος Έλληνας μετεωρολόγος, μέσα της παρουσίας του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανέμους που θα χτυπήσουν σε όλη την χώρα και μάλιστα ακόμα και σε υψηλότερα σημεία της ώρας, με τα μποφόρ να ξεπερνούν ακόμα ακόμα και τα 8 μποφόρ!

Μάλιστα ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε και στις περιοχές που θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να καλυτερεύει!

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα: Άνεμοι, βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

Μετά από ημέρες ηλιοφάνειας, χαλάει και πάλι ο καιρός. Ισχυροί άνεμοι, βροχές και καταιγίδες από σήμερα! Πού θα χιονίσει;

Συγκεκριμένα, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση 3-4 βαθμών σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, μπορείτε να δείτε εδώ και τις προβλέψεις του Τάσου Αρνιακού για την Καθαρά Δευτέρα.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία έως το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας όπου θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και στο Θρακικό 7 έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Πρόσκαιρη εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές έως το απόγευμα, κυρίως στην ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία όπου είναι πιθανό, να χιονίσει πρόσκαιρα στα ορεινά.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 8 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ και εξασθένηση αργά το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 8 μποφόρ που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Aνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share