Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρίλερ σε πτήση στην Κύπρο! Βλάβη στο αεροπλάνο και αναγκαστική προσγείωση!

Τι συνέβη;

27 Φεβρουαρίου 2020 10:50
Θρίλερ σε πτήση στην Κύπρο! Βλάβη στο αεροπλάνο και αναγκαστική προσγείωση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρίλερ υπήρξε σε πτήση στην Κύπρου, αφού πριν καν αρχίσει το ταξίδι των οπαδών του ΑΠΟΕΛ για τη Βασιλεία της Ελβετίας, το αεροσκάφος προσγειώθηκε και πάλι λόγω βλάβης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Cyprus Times, το αεροσκάφος της εταιρείας TUS, που είχε ναυλωθεί με σκοπό να μεταφέρει οπαδού της ομάδας στην ελβετική πόλη, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Δείτε, επίσης, το λόγο που προκλήθηκε πανικός σε πτήση στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 08:05 το πρωί σήμερα από το αεροδρόμιο Λάρνακας έχοντας ως προορισμό τη Βασιλεία. Ωστόσο ο κυβερνήτης του αεροσκάφους εντόπισε τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να ζητήσει από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Πάφου να κάνει έκτακτη προσγείωση για λόγους ασφαλείας.

Λίγο πριν από τις 9 το πρωί το αεροσκάφος, που μετέφερε 100 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα, προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και η εταιρεία ναύλωσε λεωφορεία τα οποία θα τους μεταφέρουν πίσω στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Μέχρι και αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο εάν θα αναχωρήσουν με νέα πτήση ή θα ματαιωθεί.

Στο μεταξύ ο ποδοσφαιρικός αγώνας της γαλαζοκίτρινης ομάδας θα διεξαχθεί απόψε.

Συνελήφθη ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Pegasus που συνετρίβη στην Τουρκία!

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον κυβερνήτη του αεροσκάφους της Pegasus Airlines που βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και συνετρίβη, ενώ έσπασε σε τρία κομμάτια.

Σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης αυτόν τον μήνα, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, από το μοιραίο αυτό συμβάν.

Το αεροπλάνο της Pegasus που εκτελούσε το δρομολόγιο Σμύρνη-Κωνσταντινούπολη βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και έσπασε σε τρία κομμάτια.

Οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους, ενός Boeing 737-86J, ανακρίθηκαν μετά τη συντριβή, με το Anadolu να μεταδίδει σήμερα ότι ο ένας εξ αυτών, ο κυβερνήτης Μαχμούτ Αρσλάν, συνελήφθη, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Κωνσταντινούπολη: Έρευνα σε βάρος των πιλότων μετά την συντριβή του αεροπλάνου!

Έρευνα διεξάγεται για ενδεχόμενη αμέλεια σε βάρος των δύο πιλότων του επιβατικού αεροπλάνου που κόπηκε στα τρία χθες, Τετάρτη, όταν προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Τούρκοι και δεκάδες άλλοι άνθρωποι να τραυματισθούν, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Η έρευνα, που άρχισε από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης σε βάρος των δύο πιλότων, αφορά ενδεχόμενη «αμέλεια η οποία επέφερε θανάτους και τραυματισμούς», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί αμέσως από το γραφείο του εισαγγελέα.

Το αεροπλάνο, ένα Boeing 737 της ιδιωτικής τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus, κόπηκε στα τρία και έπιασε φωτιά χθες, αφού βγήκε από τον διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου Sabiha Gökçen που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Το αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα και προερχόταν από τη Σμύρνη, προσγειώθηκε σε κακές καιρικές συνθήκες τις οποίες οι αρχές είχαν επικαλεσθεί ως πιθανή αιτία του δυστυχήματος.

Αεροπορικό δυστύχημα στην Κωνσταντινούπολη: Έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι! Συγκλονίζει το βίντεο της συντριβής!

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το αεροπορικό δυστύχημα στην Κωνσταντινούπολη, με τον αριθμό των θυμάτων να φτάνει τους τρεις.

Το δυστύχημα που έγινε στο διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οφείλετε στις πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Το δυστύχημα, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο, έφερε τρία θύματα, ενώ άλλοι 179 άνθρωποι της πτήσης της εταιρίας Pegasus, έχουν τραυματιστεί. Το αεροσκάφος ταξίδευε από την Σμύρνη για την Κωνσταντινούπολη, όπου κατά την προσγείωση κόπηκε στα τρία και άρπαξε φωτιά. Οι αρχές κάνουν λόγο για κακές καιρικές συνθήκες που προκάλεσαν το δυστύχημα.

Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου, η άτρακτος κόπηκε σε δύο σημεία μετά την έξοδο του επιβατικού αεροσκάφους από τον διάδρομο.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου — ο θάλαμος διακυβέρνησης και πολλές από τις πρώτες σειρές καθισμάτων — αποκόπηκε και αναποδογύρισε. Ένα δεύτερο ρήγμα ήταν ορατό στο ύψος του τελευταίου τρίτου του Boeing, που αποτελείται από τις δέκα τελευταίες σειρές θέσεων και την ουρά του αεροπλάνου.

Ο Γερλίκαγια, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε πως το επιβατικό αεροπλάνο «ολίσθησε για περίπου εξήντα μέτρα» αφού βγήκε από την πίστα πριν «πέσει από ύψος 30 ως 40 μέτρων» σε πρανές. «Το δυστύχημα μπορούσε να έχει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες», τόνισε, υπονοώντας πως το αεροπλάνο θα μπορούσε να είχε εκραγεί. Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πολλοί αλλοδαποί, όμως οι εθνικότητές τους δεν είναι ακόμη γνωστές.

Ούτε η Pegasus, ούτε οι τουρκικές αεροπορικές αρχές απάντησαν όταν το Γαλλικό Πρακτορείο αναζήτησε τηλεφωνικά εκπροσώπους τους. Δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων έσπευσαν στο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα υπό έντονη βροχόπτωση, ενώ άλλοι παρέμεναν στο εξωτερικό του αεροπλάνου που φώτιζαν ισχυροί προβολείς ακόμη και αργά τη νύχτα.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε κατασβέστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες, σύμφωνα με το Ανατολή. Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διενεργεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, κατά το ίδιο πρακτορείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share