Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χάος στη Μυτιλήνη! Πολίτες με όπλα εναντίον αστυνομικών - Αστυνομικός τραυματίστηκε από σκάγια! (video+photo)

Σοκ!

26 Φεβρουαρίου 2020 19:28
Χάος στη Μυτιλήνη! Πολίτες με όπλα εναντίον αστυνομικών - Αστυνομικός τραυματίστηκε από σκάγια! (video+photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απίστευτο χάος επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου, καθώς συνεχίζονται τα επεισόδια στη Μυτιλήνη και τη Χίο μεταξύ κατοίκων που εναντιώνονται στη δημιουργία κλειστών δομών για μετανάστες και αστυνομικών δυνάμεων, με τους πολίτες να παίρνουν τα όπλα και έναν αστυνομικό να τραυματίζεται από σκάγια.

Από τις μάχες σώμα με σώμα που μαίνονται από χθες στη Λέσβο, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί από σκάγια, ο ένας στο πόδι, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Δείτε τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα.

Έκρυθμη η κατάσταση στη Λέσβο: Αστυνομικός τραυματίστηκε από σκάγια

Μετά το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό αντρών των ΜΑΤ από κατοίκους του νησιού σε ξενοδοχείο, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ομάδα εξαγριωμένων πολιτών μπήκαν στο ξενοδοχείο Αιολίς στη Γέρα της Λέσβου με σκοπό να εντοπίσουν κι άλλους αστυνομικούς.

Μπαίνοντας στα δωμάτια ωστόσο δεν τους βρήκαν, αλλά πήραν τα ρούχα που βρήκαν στα ντουλάπια και τα έκαψαν έξω από το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, σήμερα, στις συγκρούσεις στην περιοχή Διαβολόρεμα και στις επιταγμένες εκτάσεις, Καβακλή και Καράβα, έχουν τραμαυτιστεί 43 αστυνομικοί και δέκα πολίτες.

Η κατάσταση στο νησί παραμένει έκρυθμη αυτή την ώρα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή της Καράβας έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

Tρεις είναι οι εστίες της φωτιάς, με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη.

Συγκεντρώσεις κατά της επίταξης εκτάσεων σε Χίο και Μυτιλήνη

Αποχώρησαν από την περιοχή Διαβολόρεμα οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ αυτή τη στιγμή αποχωρούν και οι δυνάμεις από την περιοχή της Καράβας. Νωρίς το μεσημέρι μεγάλος αριθμός διαμαρτυρόμενων μέσα από δασικές οδούς, έφτασε στην περιοχή του Καβακλή, όπου βρίσκεται η υπό επίταξη περιοχή για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Αστυνομικοί που αποχώρησαν από τα μέτωπα, κατευθυνόμενοι στην πόλη της Μυτιλήνης, δέχθηκαν επίθεση διαδηλωτών οι οποίοι τους υποχρέωσαν να μπουν σε στρατόπεδο της περιοχής Παγανή, όπου και παραμένουν αποκλεισμένοι.

Στη Χίο τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί όταν τους επιτέθηκαν, μέσα στο ξενοδοχείο που διέμεναν, διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share