Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέο ύποπτο κρούσμα κορωναϊού στην Ελλάδα!

Συναγερμός!

26 Φεβρουαρίου 2020 15:15
Νέο ύποπτο κρούσμα κορωναϊού στην Ελλάδα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρεται αυτήν τη στιγμή από το νοσοκομείο της Κέρκυρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας άντρας που θεωρείται ύποπτος για κορωναϊό, με τον ιό να έχει ήδη χτυπήσει την χώρα μας!

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 51χρονο πακιστανικής καταγωγής, που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Εδώ μπορείτε να διαβάστε τον απόλυτο οδηγό για το κορωναϊό, όσον αφορά τα συμπτώματα, τη μετάδοση και τη προστασία!

Τον άνδρα παρέλαβε από την Κέρκυρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αναμένεται να νοσηλευθεί στη Μονάδα Λοιμωδών του νοσοκομείου στα Γιάννενα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

12ος νεκρός στην Ιταλία - Πρώτος θάνατος και στη Γαλλία!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη για την εξάπλωση του κορωναϊού. Ήδη η Ελλάδα μετρά το πρώτο της θετικό κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Ιταλία 12ος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωναϊό υπέκυψε σήμερα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία έχει φτάσει τα 374, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Άντζελο Μπορέλι. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο νεκρός είναι ένας 69χρονος άνδρας. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τον απόλυτο οδηγό για το κορωναϊό!

Την ίδια ώρα, ένας Γάλλος, ο οποίος είχε μολυνθεί από τον νέο κορωναϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα, πέθανε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για έναν άνδρα 60 ετών.

Περιλαμβανομένου του ασθενούς που απεβίωσε, πέντε νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στη Γαλλία από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί. Προς το παρόν ο απολογισμός του κορωναϊού Covid-19 στη Γαλλία είναι δύο θάνατοι - του 60χρονου Γάλλου και ενός 80χρονου Κινέζου τουρίστα-- έντεκα ασθενείς που ανάρρωσαν και τέσσερις ασθενείς που εξακολουθούν να νοσηλεύονται, δηλαδή συνολικά 17 κρούσματα.

«Το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι ένας άνδρας 60 ετών, Γάλλος, που ελέγχθηκε χθες επειγόντως στο νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ όντας σε πολύ σοβαρή κατάσταση και ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε τη νύχτα», ανακοίνωσε ο δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Ζερόμ Σαλομόν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share