Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Κώστας Βουτσάς κηδεία: Εδώ θα θαφτεί ο αγαπημένος ηθοποιός!

Η τελευταία παράσταση!

26 Φεβρουαρίου 2020 11:59
Κώστας Βουτσάς κηδεία: Εδώ θα θαφτεί ο αγαπημένος ηθοποιός!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την παραχώρηση τιμής ένεκεν, τάφου στο Α΄ Νεκροταφείο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Κηδεία Κώστα Βουτσά

«Μας έδωσες τόσο χαμόγελο και τόσες στιγμές που μόνο με βαθιά ευγνωμοσύνη σου ταιριάζει να σε αποχαιρετήσουμε. Σ΄ευχαριστούμε για τη σφραγίδα που έβαλες στις ζωές όλων μας, για το κομμάτι ιστορίας που έγραψες και την αισιοδοξία που μας μοίραζες απλόχερα μέχρι το τέλος. Σε αυτή την παράστασή σου, υποκλινόμαστε εμείς. Καλό σου ταξίδι» αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Κώστας Βουτσάς: Η πρώτη κηδεία που θα παρευρεθεί θα είναι η... δική του!

Ανατριχιαστική αποκάλυψη για τον Κώστα Βουτσά, λίγες ώρες μετά τον θάνατό του!

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Έλληνας ηθοποιός στο παρελθόν δεν δίνει ποτέ το παρόν σε κηδείες αφού δεν μπορούσε να βιώσει το όλο δύσκολο κλίμα!

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός πως ούτε στις αρχές του 2020, όταν και πέθανε η πρώην σύζυγός του και μητέρα της κόρης του, Έρρικα Μπρόγιερ, δεν παρευρέθηκε! Μάλιστα και στο παρελθόν δεν είχε δώσει το παρόν σε κηδείες μεγάλων καλλιτεχνών και συναδέλφων του, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Ζωή Λάσκαρη και άλλοι!

Έτσι η πρώτη κηδεία στην οποία θα είναι παρόν ο ίδιος θα είναι η... δική του! Ανατριχιαστικό...

Κώστας Βουτσάς κηδεία

Από δάγκειο πυρετό πέθανε ο αδελφός του Κώστα Βουτσά, Κώστας! Από εκεί πήρε το όνομά του ο ηθοποιός

Θλίψη στο Πανελλήνιο από τον θάνατο του Κώστα Βουτσά, ωστόσο ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν από που πραγματικά πήρε το όνομά του ο αγαπημένος ηθοποιός!

Συγκεκριμένα το πραγματικό όνομα της οικογένειας ήταν Σαββόπουλος. Ο ηθοποιός δηλαδή θα λεγόταν Κώστας Σαββόπουλος.

Το «Βουτσάς» καθιερώθηκε από τον παππού του, που ήταν βαρελοποιός. Έφτιαχνε βαρέλια, που τότε τα έλεγαν «βουτσιά» και έτσι δημιουργήθηκε το επίθετο που κράτησε ο ηθοποιός και στη δουλειά του. Όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν ξεκίνησε την καριέρα του, κάποιος θιασάρχης του πρότεινε να αλλάξει το επίθετό του και να το κάνει Βέσελης, αλλά ο ηθοποιός αρνήθηκε.

Κώστας Βουτσάς πραγματικό του όνομα

Ο ηθοποιός έχει χάσει έναν μεγαλύτερο αδελφό που είχε το όνομα Κώστας, από δάγκειο πυρετό, μια μόλυνση που εξαπλώνεται μέσω των κουνουπιών. Το αγοράκι ήταν 6 ετών και όταν ο ηθοποιός ήρθε στη ζωή, πήρε το όνομα Κώστας προς τιμήν του χαμένου του αδελφού, που ποτέ δεν γνώρισε. Μετά τον πόλεμο και τη γερμανική Κατοχή, ο Βουτσάς ασχολήθηκε με τον αθλητισμό.

Ήταν αθλητής ταχύτητας και άλματος εις μήκους σε ένα Βυζαντινό σύλλογο που λεγόταν ΒΑΟ. Όταν ο προπονητής του τον έστειλε για μια προετοιμασία σε μια κατασκήνωση στη Μηχανιώνα, ο Βουτσάς είχε την πρώτη του επαφή με το θέατρο. Καθώς έκανε προπόνηση άκουσε μια πρόβα για ένα θεατρικό της κατασκήνωσης και έκανε ένα αρνητικό σχόλιο για το παιδί που υποδύονταν τον μεθυσμένο. Τότε ο υπεύθυνος του θεατρικού για να τον προκαλέσει, του είπε να το κάνει ο ίδιος καλύτερα αν μπορούσε.

Και ο Βουτσάς το έκανε. Στον εμφύλιο ο Κώστας Βουτσάς με τους φίλους του, που ήταν οργανωμένοι στα «Αετόπουλα» της αριστεράς, μοίραζαν προκηρύξεις στους κινηματογράφους. Οι νεαροί ανέβαιναν στον εξώστη, πέταγαν ψηλά τις προκηρύξεις και μέχρι αυτές να προσγειωθούν στο πάτωμα, κατέβαιναν στην πλατεία και παρίσταναν τους θεατές. Έτσι ο Βουτσάς γνώρισε έναν χώρο στον οποίο αργότερα θα μεγαλουργούσε. Τον κινηματογράφο.

Κώστας Βουτσάς νεκρός αδελφός

Αφού τελείωσε το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων, τα γνωστά μπουλούκια, αποφάσισε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη και να κατέβει στην Αθήνα να αναζητήσει την τύχη του. Την ημέρα που έφευγε πήγε στον σταθμό του τρένου άρπαξε μια πέτρα που είχε γίνει μαύρη από τα λάδια της ατμομηχανής και την πέταξε μακριά. Δηλαδή έριξε στην κυριολεξία -όπως λέει και ο ίδιος- μαύρη πέτρα πίσω του. Ήθελε να πετύχει επαγγελματικά στην Αθήνα και να μην αναγκαστεί να γυρίσει πίσω αποτυχημένος....

Όταν έφτασε στην Αθήνα έδωσε εξετάσεις για να πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, που ήταν τότε απαραίτητη για τους ηθοποιούς. Ο Κώστας Βουτσάς χρειάστηκε να δώσει τρεις φορές, μιας και τις δυο πρώτες η επιτροπή τον απέρριψε. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο ηθοποιός, ένα από τα μέλη της επιτροπής του είπε πως δεν κάνει για το θέατρο και τον συμβούλεψε να πάει να εργαστεί σε τράπεζα σαν υπάλληλος. Ευτυχώς ο Βουτσάς δεν τον άκουσε, επέμεινε, πήρε την άδεια και έγινε ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς μέχρι σήμερα!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share