Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

10 οι νεκροί στην Ιταλία! Ανεξέλεγκτος ο κορωναϊός!

322 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα!

25 Φεβρουαρίου 2020 19:58
10 οι νεκροί στην Ιταλία! Ανεξέλεγκτος ο κορωναϊός!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τους 10 έφθασαν οι νεκροί στην Ιταλία λόγω του κορωναϊού, ενώ στα 322 έφθασαν τα κρούσματα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Και οι τρεις περιπτώσεις, αφορούν σε ηλικιωμένους στην περιοχή της Λομβαρδίας, άνω των 80 ετών. Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η γειτονική χώρα. Καταιγιστικές είναι και οι εξελίξεις με το ύποπτο κρούσμα κορωναϊού στο νοσοκομείο «Σωτηρία»!

Αυτή τη στιγμή, επτά περιφέρειες πλήττονται από περιπτώσεις κορωναϊού: 240 άτομα στη Λομβαρδία (συμπεριλαμβανομένων 6 θυμάτων), 38 στο Βένετο (συμπεριλαμβανομένου ενός θύματος), 23 στην Εμίλια Ρομάνια, 3 στο Πεδεμόντιο, 3 στο Λάτσιο, 2 στην Τοσκάνη, ένας στη Σικελία και ένας στην επαρχία Μπολζάνο.

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.

Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει από την κυβέρνηση της Ρώμης, οι επόμενοι αγώνες ποδοσφαίρου στον ιταλικό Βορρά, πρόκειται να παιχτούν «κεκλεισμένων των θυρών», στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωναϊού.

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη - Ο κωρονοϊός εξαπλώνεται σε Αυστρία και Κροατία

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη αφού ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλη την έκταση της, με νέα κρούσματα να χτυπάνε την Αυστία και την Κροατία.

Δύο είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αυστρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Βιέννης.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του ιού που καταγράφηκε στη χώρα, ενώ και στην χώρα μας είναι ραγδαίες οι εξελίξεις, αφού βγήκαν οι εξετάσεις του 40χρονου στην Πάτρα, όπως θα δείτε εδώ.

«Ο ασθενής βρίσκεται σε κλινική του Ζάγκρεμπ για λοιμώδη νοσήματα. Είναι νέος σε ηλικία και εμφανίζει ήπια συμπτώματα. Είναι σε καραντίνα και η κατάστασή του είναι καλή αυτή τη στιγμή», όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Βίλι Μπερόστ δήλωσε ότι ο ασθενής είχε επισκεφθεί το Μιλάνο από τις 19 έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Πρωτοφανές σοκ! Υπουργός Υγείας βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό!

Πρωτοφανές παγκόσμιο σοκ δημιουργεί το γεγονός, ότι Υπουργός Υγείας βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό, φέρνοντας σε κατάσταση συναγερμού την χώρα του.

Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ότι ο υπουργός αναπληρωτής Ιράζ Χαριρτσί μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό και βρίσκεται τώρα σε καραντίνα. Δείτε, επίσης, τι έδειξαν οι εξετάσεις για το ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου είχε ανακοινώσει πως ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό έφθασε τους 16 στο Ιράν και κάλεσε τους Ιρανούς να μένουν στα σπίτια τους, διότι αυτό «είναι ασφαλέστερο». Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπήρξαν 34 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα, «περιλαμβανομένων 16 στην πόλη Κομ».

Δύο ακόμη Ιρανοί που είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό υπέκυψαν σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τοπικά μέσα, που επικαλούνται τον επικεφαλής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Σαβέχ. Ετσι, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 14. Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι 61 άνθρωποι έχουν «χτυπηθεί» από τον covid-19, ενώ οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε σειρά μέτρων, όπως στην ακύρωση συναυλιών, στο κλείσιμο σχολείων κι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας.

Εξάλλου, το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη σύνδεση με το Ιράν «κόβοντας» τις περισσότερες πτήσεις, πλην αυτών από και προς Τεχεράνη, μέχρι νεωτέρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share