Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός και στην Ελβετία - Παγκόσμια ανησυχία!

Ακόμα μια χώρα!

25 Φεβρουαρίου 2020 17:55
Κορωνοϊός και στην Ελβετία - Παγκόσμια ανησυχία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ελβετία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα, ο οποίος εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Ευρώπη, όπως έγινε γνωστό από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας.

Ακόμα δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν και στην Αυστρία και στην Κροατία, όπως θα δείτε εδώ, ενώ στη γειτονική της Ελβετίας, Ιταλία, έχουν σημειωθεί 7 θάνατοι ασθενών, με 288 κρούσματα συνολικά.

Πρωτοφανές σοκ! Υπουργός Υγείας βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό!

Πρωτοφανές παγκόσμιο σοκ δημιουργεί το γεγονός, ότι Υπουργός Υγείας βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό, φέρνοντας σε κατάσταση συναγερμού την χώρα του.

Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ότι ο υπουργός αναπληρωτής Ιράζ Χαριρτσί μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό και βρίσκεται τώρα σε καραντίνα. Δείτε, επίσης, τι έδειξαν οι εξετάσεις για το ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου είχε ανακοινώσει πως ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό έφθασε τους 16 στο Ιράν και κάλεσε τους Ιρανούς να μένουν στα σπίτια τους, διότι αυτό «είναι ασφαλέστερο». Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπήρξαν 34 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα, «περιλαμβανομένων 16 στην πόλη Κομ».

Δύο ακόμη Ιρανοί που είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό υπέκυψαν σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τοπικά μέσα, που επικαλούνται τον επικεφαλής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Σαβέχ. Ετσι, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 14. Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι 61 άνθρωποι έχουν «χτυπηθεί» από τον covid-19, ενώ οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε σειρά μέτρων, όπως στην ακύρωση συναυλιών, στο κλείσιμο σχολείων κι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας.

Εξάλλου, το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη σύνδεση με το Ιράν «κόβοντας» τις περισσότερες πτήσεις, πλην αυτών από και προς Τεχεράνη, μέχρι νεωτέρας.

ΠΝΠ για τον κορονοϊό στην Ελλάδα! Τι ισχύει για σχολεία, λιμάνια, ΜΜΜ;

Tην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα πρόληψης για τον κορoνοϊό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας ο κορονοϊός εξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος, παρά την έξαρση που έχει στην γειτονική Ιταλία, όμως η κυβέρνηση έκρινε απαραίτητο να προχωρήσει στην έκδοση ΠΝΠ με μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και αποτροπής της εξάπλωσης της νόσου. «Πτυχές του σχεδίου για τον κοροναϊό θα εξελίσσονται ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις», σημείωσε ο κ. Πέτσας και διευκρίνισε ότι πρόκειται για δυναμικό μέτρο προκειμένου η χώρα να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο, χωρίς, όμως αυτό να σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθούν όλα τα μέτρα. «Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΠΟΥ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι σε συνεννόηση με τους διεθνείς οργανισμούς!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share