Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Συναγερμός στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν» για ύποπτα συμπτώματα κορωναϊού!

Μεγάλη ανησυχία!

25 Φεβρουαρίου 2020 17:46
Συναγερμός στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν» για ύποπτα συμπτώματα κορωναϊού!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Σωτηρία» καθώς ναυτικός νοσηλεύεται με ύποπτα συμπτώματα για κορωναϊό!

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχει σταλεί δείγμα του ασθενούς για κορωναϊό με τα αποτελέσματα να αναμένονται μετά τις 7 το απόγευμα.

Επιπλέον στο Αττικό βρίσκεται ένας άντρας από τον Πειραιά ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και εμφάνισε τις τελευταίες ώρες ύποπτα συμπτώματα.

Ο ίδιος και η οικογένειά του ενημέρωσαν τις αρχές, γι αυτό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πραγματοποιεί τη διακομιδή στο Νοσοκομείο Αττικόν που είναι ένα από τα Νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωναϊό.

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη αφού ο κορωναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλη την έκταση της, με νέα κρούσματα να χτυπάνε την Αυστία και την Κροατία.

«Θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα»! «Βόμβα» από καθηγητή μικροβιολογίας για τον κορωναϊό (Video)

Την άποψη ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει ο κορωναϊός στην Ελλάδα, εξέφρασε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ και συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Αθανάσιος Τσακρής, μετά την ανακοίνωση της αύξησης των κρουσμάτων του φονικού ιού στην Ιταλία και την απόφαση της υπουργού Νίκης Κεραμέως, για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών στην γείτονα χώρα!

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Κυριακής ο κ. Τσακρής δήλωσε:

«Κάπου έχει χαθεί ο επιδημιολογικός σύνδεσμος... Αυτό που ψάχνουμε τώρα είναι πώς έφτασε από την Κίνα στην Ιταλία. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια έμμεση σύνδεση που μεταφέρθηκε ο ιός στην Ιταλία. Ήταν κάτι που το αναμέναμε και κάτι που είναι δύσκολο να διερευνηθεί γιατί ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και στην ασυμπτωματική φάση» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι «αν ξεφύγει από τα 3-4 πρώτα περιστατικά και χαθεί ο έλεγχος, μετά είναι πολύ δύσκολο να το μαζέψεις. Εδώ όλα τα δεδομένα σε σχέση με τη μετάδοση και τη δυναμική όπως εξελίσσεται, αλλά και από τα επιδημιολογικά και εργαστηριακά δεδομένα που συνεχώς προκύπτουν, δείχνει ότι ο ιός έχει όλα τα δεδομένα μετάδοσης όπως έχουν όλοι οι κλασικοί κορονοϊοί, δηλαδή μεταδίδεται στην ασυμπτωματική φάση, έχει πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς που μεταδίδουν τον ιό, μεταδίδεται τις πρώτες ημέρες της νόσου, πριν προλάβεις να πάρεις μέτρα. Είναι αρκετά πολύπλοκη η επιδημιολογία του ιού».

Τέλος τονίζει: «Η καραντίνα περιορίζει την εξάπλωση αλλά δεν μπορεί να μαζευτεί αυτό το πράγμα. Όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να ετοιμάσουμε τα νοσοκομεία μας ώστε όσο μπορούμε να περιορίσουμε και να προφυλάξουμε τις πιο ευπαθείς ομάδες», πρόσθεσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share