Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου! (photo)

Μεγάλη προσοχή!

25 Φεβρουαρίου 2020 22:11
Έκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου! (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη και ο Σάκης Αρναούτογλου εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση για τους σφοδρούς ανέμους που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν προβλήματα. Με τον Τάσο Αρνιακό επίσης να έχει προειδοποιήσει για μια κακοκαιρία εξπρές!

Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο έμπειρος μετεωρολόγος:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ

ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/2 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ!
(Κοινοποιήστε το σε φίλους και γνωστούς)

Κάντε κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση και συγκρίνετε σας παρακαλώ προσεκτικά την αντιστοιχία των αποχρώσεων στην περιοχή σας!

Για καλό και για κακό λοιπόν οπως σας ανέφερα και χθες στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 (Δευ-Παρ 21:45) κατά τη διάρκεια της Πέμπτης: στις περιοχές με τις αποχρώσεις από το κιτρινο αλλά κυρίως από το πορτοκαλί έως το κόκκινο!:

- Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ

- Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος, ειδικά στην περίπτωση των μοτοσικλετιστών

- Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχοσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!

- Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!

- Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους!

- Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοήτους λόγους!

Για ότιδήποτε νεότερο ρίχνετε μια ματιά στη σελίδα μου στο facebook: SakisArnaoutoglouForecasts

Για να μη χάνετε τον..καιρό σας ;)

«Σε ανοιξιάτικο μοτίβο ο καιρός, αλλά...»! Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί! (video)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τον καιρό στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, τονίζοντας ότι ξημερώνει μια ήπια ημέρα σε ανοιξιάτικο μοτίβο, με τις θερμοκρασίες να είναι υψηλές, κάτι που όμως στις επόμενες ημέρες θα αλλάξει. Δείτε τη σχετική πρόσφατη προειδοποίησή του.

Ο Έλληνας μετεωρολόγος αναφέρθηκε στο ότι δε θα υπάρξουν καθόλου νέφη και σήμερα (25/2), σημειώνοντας ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα, αλλά την Πέμπτη (27/2) θα έρθει ένα βαρομετρικό χαμηλό, που θα επηρεάσει τα δυτικά και βόρεια κατά κύριο λόγο, με άστατο καιρό στη Δυτική Ελλάδα, τη Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική οι άνεμοι θα πνεύσουν στα 4-5 μποφόρ, όπως και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 7-20 βαθμούς στην πρωτεύουσα, ενώ στην περιοχή της πόλης της Μακεδονίας θα κυμανθεί στους 6-16 βαθμούς.

Μετά το βαρομετρικό χαμηλό που θα μας πλησιάσει, πάντως, μέχρι την Πέμπτη, οι συνθήκες θα γίνουν άμεσα καλύτερες, για ένα τριήμερο που θα ευνοεί τις αποδράσεις μέχρι την Καθαρά Δευτέρα (2/3).

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share