Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ανακαλείται πασίγνωστο αντιπυρετικό φάρμακο - Καμπανάκι από τον ΕΟΦ

Τι αναφέρει η σχετική απόφαση;

25 Φεβρουαρίου 2020 22:38
Ανακαλείται πασίγνωστο αντιπυρετικό φάρμακο - Καμπανάκι από τον ΕΟΦ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ανάκληση των παρτίδων 19-006 (ημερ. λήξης 04/2022) και 19-009 (ημερ. λήξης 07/2022) του αντιπυρετικού φαρμάκου Apotel EF.TAB 500MG/TAB, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν ανακληθεί παρτίδα πλαστικών γαντιών!

Αναφέρει ότι, κατά τον εργαστηριακό έλεγχο, βρέθηκε ότι η μεν 19-006 είναι μη κανονική ως προς το μακροσκοπικό έλεγχο της στοιχειώδους συσκευασίας και δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον έλεγχο μέσης μάζας, η δε 19-009 δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον έλεγχο μέσης μάζας.

Η εταιρεία UNI-PHARMA οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, σημειώνει ο ΕΟΦ.

«Βόμβα» από τον ΕΟΦ: Ανακαλούνται γνωστές βιταμίνες!

Ανακαλούνται από τον ΕΟΦ γνωστές βιταμίνες! Συγκεκριμένα, προχώρησε στην ανάκληση της παρτίδας 190231 του φαρμακευτικού προϊόντος NEUROBION S.C. TAB (100+200+0.2) mg/tab. Ενώ, λίγες μέρες πριν είχε προχωρήσει στην ανάκληση ανάκληση παρτίδας συμπληρώματος διατροφής!

Την ανάκληση της παρτίδας 190231 του φαρμακευτικού προϊόντος NEUROBION S.C. TAB (100+200+0.2) mg/tab με ημερομηνία λήξης 01/2021, δεδομένου ότι ανιχνεύθηκε ξένο σώμα σε μία συσκευασία αυτού.

Η εταιρεία MERCK AE οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα συμπληρώματος διατροφής!

Την ανάκληση της παρτίδας 379252 του συμπληρώματος διατροφής SOLGAR RESVERATROL 60 Vegetable caps με ημερομηνία λήξης 3/22, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Μετά την έκτακτη ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Αττικής και Θεσσαλονίκης, προχωρά στην ανάκληση του εν λόγω συμπληρώματος. Σύμφωνα με την αναφορά του Οργανισμού, στις έρευνες που έγιναν, το συμπλήρωμα βρέθηκε να περιέχει αυξημένα επίπεδα πολυλυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων, χημικών ενώσεων που προκύπτουν φυσικά στα τρόφιμα συνήθως κατά την ξήρανση αυτών ή διεργασίες όπως το κάπνισμα ή η θερμική επεξεργασία.

Το προϊόν διακινείται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ISO-PLUS ΑΕ. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρίας , η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share