Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Θλίψη! Πέθανε ο Θανάσης Νασίκας!

Πένθος!

25 Φεβρουαρίου 2020 15:18
Θλίψη! Πέθανε ο Θανάσης Νασίκας!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Στη θλίψη βύθισε την πολιτική ζωή του τόπου ο θάνατος του Θανάση Νασίκα, με τον ιστορικό αγροτοσυνδικαλιστή και άλλοτε Δήμαρχο να πεθαίνει σε ηλικία 66 ετών.

Ο Θανάσης Νασίκας διατέλεσε Δήμαρχος Τυρνάβου την περίοδο 2003 – 2006 αφήνοντας σημαντικό έργο πίσω του. Είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο ως ένας από τους πλέον εμβληματικούς αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας, πρωταγωνιστής στα μπλόκα, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του 90. Δείτε, επίσης, για το θάνατο σπουδαίας παγκόσμιας προσωπικότητας της πολιτικής.

O Θανάσης Νασίκας είχε ουσιαστικά αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση στον αγροτοσυνδικαλισμό το 2005 -αν και συνέχισε να μετέχει στις ενώσεις των αγροτών του Τυρνάβου.

Θανάσης Νασίκας

Ο Θανάσης Νασίκας που στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής και πήρε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, αλλά δεν μπήκε ποτέ στη Βουλή αφού την έδρα κράτησε ο αρχηγός του κόμματος. Διατέλεσε δήμαρχος Τυρνάβου την περίοδο 2003 – 2006 αφήνοντας σημαντικό έργο πίσω του.

Αφήνει πίσω τη σύζυγό του, τα παιδιά τους, τη μητέρα του αδέλφια και ανίψια.

O Θανάσης Νασίκας είχε ουσιαστικά αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση στον αγροτοσυνδικαλισμό το 2005 -αν και συνέχισε να μετέχει στις ενώσεις των αγροτών του Τυρνάβου. Τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς οι ισχυροί αγρότες του θεσσαλικού κάμπου είχαν αποτύχει να κλείσουν τα Τέμπη, για να διαπιστώσουν ότι είχε επέλθει «τέλος εποχής».

Λίγο καιρό αργότερα, ο Θανάσης Νασίκας βρέθηκε να αγοράζει (φθηνά) εκτάσεις στη Ρουμανία και να καλλιεργεί εκεί στάρι και καλαμπόκι. Σε συνέντευξή του, μάλιστα, έλεγε ότι οι Έλληνες αγρότες έχασαν ευκαιρίες να βγουν από το καβούκι τους και να επεκταθούν πραγματικά στα Βαλκάνια. «Τώρα κυριαρχούν οι Ιταλοί, ακολουθούν οι Εγγλέζοι, ενώ οι Αμερικανοί είχαν αρχίσει να αγοράζουν στη Ρουμανία πριν πέσει ο Τσαουσέσκου. Οι πολιτικοί μας μετρούν τη διείσδυση με βάση πόσα εργοστάσια έκανε ένας βιομήχανος ή πόσα υποκαταστήματα άνοιξε μια τράπεζα. Το θέμα είναι ο φτωχός λαός και ο αγρότης τι έκανε και τι κέρδισε...», διαπίστωνε.

Ήδη, από το 2008, ο Νασίκας υποστήριζε: «Η γεωργία όπως την ξέραμε, τέλειωσε. Είχα δει από χρόνια την προοπτική των Βαλκανίων. Ξέρεις τι είναι να αγοράζεις με εκατό ευρώ το στρέμμα, όταν στον Τύρναβο έκανε 2.000;».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share