Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Επιστήμονες κάνουν πειράματα σε μαϊμούδες για να βρουν εμβόλιο για τον κορωναϊό - Οι εικόνες σοκάρουν

Απεγνωσμένες προσπάθειες

25 Φεβρουαρίου 2020 11:20
Επιστήμονες κάνουν πειράματα σε μαϊμούδες για να βρουν εμβόλιο για τον κορωναϊό - Οι εικόνες σοκάρουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαϊμούδες εργαστηρίου έγιναν πειραματόζωα για να βρεθεί λύση, στην απαγνωσμένη προσπάθεια των επσιτημόνων να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωναϊού. Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες στο Athensmagazine.gr

Ο θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται με ραγδαία ταχύτητα, και όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ακόμα ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα και αναμένονται τα αποτελέσματα. Οι ερευνητές στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ εξέτασαν ένα πειραματικό αντιικό φάρμακο, το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά για τον Ebola, σε 18 μακάκους rhesus.

Όλοι οι πίθηκοι μολύνθηκαν με MERS-CoV, έναν ξάδελφο του στελέχους του κοροναϊού, μετά από το ξέσπασμα που έχει μολύνει σχεδόν 80.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και σκότωσε 2.600.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι όλοι οι πίθηκοι που δεν έλαβαν το φάρμακο - ονομάζεται remdesivir - έδειξαν σημάδια MERS, την ασθένεια που προκλήθηκε από τον ιό.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι έξι πιθήκους είχαν μειωμένη όρεξη και γούνα, καθώς και αυξημένη ταχύτητα αναπνοής - γνωστά σημεία λοίμωξης.

Αλλά οι έξι πίθηκοι που έλαβαν remdesivir 24 ώρες πριν μολυνθούν με MERS-CoV δεν είχαν συμπτώματα αναπνευστικής νόσου.

Ενώ οι άλλοι μακάκοι που έλαβαν τον αντι-ιό 12 ώρες μετά τη μόλυνση παρουσίασαν σημάδια ασθένειας αλλά πολύ λιγότερο από την ομάδα ελέγχου.

Όπως και η ασθένεια τους είναι λιγότερο σοβαρή, οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι πνεύμονες είχαν χαμηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης του ιού, σύμφωνα με τις αναφορές του DrugTargetReview.

Οι ακαδημαϊκοί, με επικεφαλής τον Δρ Έμι ντε Γουίτ, είναι ελπιδοφόροι ότι το remdesivir θα μπορούσε να δουλέψει εναντίον του SARS-CoV-2 λόγω της ομοιότητας με το MERS-CoV.

Σχεδόν 80.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον ιό, με περιπτώσεις σε περισσότερες από 30 χώρες εκτός της Κίνας - από όπου ξεκίνησε.

Τουλάχιστον 2.600 θάνατοι από το COVID-19 - η ασθένεια που προκλήθηκε από τον ιό - έχουν καταγραφεί, συμπεριλαμβανομένων οκτώ στο Ιράν, επτά στη Νότια Κορέα και εφτά στην Ιταλία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share