Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα (25/2) τα ΕΛΤΑ! Δείτε τι ζητούν οι υπάλληλοι! (video)

Μαζική κινητοποίηση!

25 Φεβρουαρίου 2020 10:09
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα (25/2) τα ΕΛΤΑ! Δείτε τι ζητούν οι υπάλληλοι! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων, συμβολικών καταλήψεων και συγκεντρώσεων των τελευταίων ημερών, το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Νομού Αττικής συνεχίζει τις παρεμβάσεις του για να σωθεί η διανομή των ΕΛΤΑ με τη σημερινή (25/2) 24ωρη απεργία, μετά και την χθεσινή (24/2) 4ωρη στάση εργασίας. Δείτε, επίσης, πώς έβαλαν τέλος στον εφιάλτη.

Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής καταγγέλλει: «την απαράδεκτη μονομερή αυτή απόφαση για την κατάργηση 420 θέσεων διανομέων, η οποία μειώνει σχεδόν στο μισό τη δύναμη της διανομής στην Αττική.

Η νέα δομή λειτουργίας θα φέρει τεράστιες καθυστερήσεις στην αλληλογραφία για τους καταναλωτές, αφού κατά περίπτωση θα φτάνουν να βλέπουν ταχυδρόμο μια φορά την εβδομάδα αλλά και σε περιπτώσεις σπανιότερα. Ως αποτέλεσμα, θα σωρεύονται ανεπίδοτα αντικείμενα και τη ταλαιπωρία των καταναλωτών θα μεγαλώσει.

Σημειώνεται ότι τέτοιο πλάνο διανομής δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, γεγονός που σφραγίζει την πρωτοβουλία της Διοίκησης με την παγκόσμια πατέντα ανεδαφικής προχειρότητας. Το πιο σημαντικό είναι ότι αμφισβητείται στην πράξη η δυνατότητα παροχής Καθολικής Υπηρεσίας και των υπηρεσιών που συμβατικά προκύπτουν για τα ΕΛΤΑ.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Οικονόμου «Μετά από 4 χρόνια καταστροφικών επιλογών που έφεραν σε δεινή θέση το δημόσιο ταχυδρομείο, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και πρακτικά σε κατάσταση ασφυξίας, γίνονται επιλογές χωρίς ψυχραιμία και ρεαλισμό. Κυρίως χωρίς οραματική αντιμετώπιση του ταχυδρομείου.

Τα ΕΛΤΑ βρίσκονται απαξιωμένα, χωρίς επενδύσεις εκσυγχρονισμού, χωρίς αναπτυξιακό πλάνο και χωρίς οποιοδήποτε σχέδιο στρατηγικού βάθους. Σήμερα αντί να καλυφθούν τα κενά των προηγουμένων ετών, γίνονται κινήσεις σπασμωδικές που τελικά θα επιδεινώσουν την ήδη τραγική κατάσταση του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι κατανοούμε τη σημασία αντιμετώπισης των προκλήσεων για τα ΕΛΤΑ, ωστόσο περιμένουμε να γίνουν με ρεαλισμό και όραμα. Όχι μόνον για να “βγουν τα νούμερα σήμερα” αλλά για να υπάρχει βιώσιμο ταχυδρομείο στη χώρα που να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στους πολίτες.

Η απόφαση μείωσης των θέσεων στη διανομή θα επιφέρει περισσότερα προβλήματα απ όσα θα λύσει.

Καλούμε τη Διοίκηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση με ρεαλισμό και υπευθυνότητα. ΝΑ ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να μπει σε έναν ουσιαστικό διάλογο με αντίληψη μακροχρόνιου σχεδιασμού.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην παρασύρεται από τις εμμονές ορισμένων ενάντια σε κάθε τι δημόσιο.

Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των ΕΛΤΑ πρέπει να προστατευθεί μαζί με τη βιωσιμότητά του.

Οι εργαζόμενοι θα σταθούμε απέναντι στην αυθαιρεσία.

Το Σωματείο θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσει τους ταχυδρόμους.

Είναι επίσης σημαντικό ότι οι πολίτες, που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από την πτώση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών το τελευταίο διάστημα, είναι δίπλα μας διεκδικώντας ένα πιο σύγχρονο ταχυδρομείο που θα παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες και θα υπηρετεί με επάρκεια την κοινωνική του αποστολή».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share