Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωναϊός: Το βίντεο που πρέπει όλοι να δείτε για τον φονικό ιό!

Προσοχή!

25 Φεβρουαρίου 2020 08:43
Κορωναϊός: Το βίντεο που πρέπει όλοι να δείτε για τον φονικό ιό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει ξεσπάσει στην περιοχή μας εξαιτίας του φονικού κορωναϊού, με την χώρα μας ευτυχώς να μην έχει επηρεαστεί ακόμη. Θυμηθείτε την περίπτωση 40χρονου, του οποίου το κρούσμα βρέθηκε αρνητικό.

Οι ελληνικές Αρχές, λοιπόν, παίρνουν τα μέτρα τους και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δημοσίευσε ένα βίντεο, σχετικά με την πρόληψη, που οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να πραγματοποιήσουμε απέναντι στον κορωναϊό.

Στο βίντεο αυτό, ο ΕΟΔΥ μας εξηγεί τα συμπτώματα και το τι πρέπει να κάνουμε, αν τα εκδηλώσουμε.

Συναγερμός στην Ιταλία: Έβδομος νεκρός από κορωναϊό

Στο έλεος του κορωναϊού βρίσκεται η Ιταλία, με τον αριθμό των νεκρών από την επιδημία να ανέρχεται πλέον στους επτά, και τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 200.

Πριν λίγο, πέθανε στην Λομβαρδία ένας άνδρας 62 ετών, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Ο πανικός έχει κυριεύσει για τα καλά τους Ιταλούς, με πόλεις του βορρά να θυμίζουν πόλεις - φαντάσματα, γεγονός που πριν από λίγες εβδομάδες ήταν ορατό μόνο στην ηπειρωτική Κίνα.

Πλέον και στη βόρεια Ιταλία, παρατηρούνται καραμπινιέροι στους δρόμους, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν επιβληθεί με σκοπό να τηρούνται οι κανόνες δημόσιας υγείας, τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, ενώ οι μάσκες εξαντλήθηκαν.

Αναμένονται και τα αποτελέσματα της εξέτασης του ύποπτου κρούσματος στην Πάτρα, που όπως θα διαβάσετε εδώ, συνδέεται με την Ιταλία.

Κορωναϊός στην Ιταλία - Τι ανακοίωσε η Ελληνική πρεσβεία για την επιστροφή των Ελλήνων μαθητών;

Η ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία έβγαλε ανακοίνωση που αφορά την επιστροφή Ελλήνων μαθητών, ενόψει της έξαρσης του κορωναϊού, στην οποία υπογραμμίζεται:

«Οι ιταλικές αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του CoVID-19, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως το κλείσιμο σχολείων για την τρέχουσα εβδομάδα, η αναβολή ορισμένων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, καθώς η αναβολή των προγραμματισμένων για το επόμενο διάστημα σχολικών εκδρομών ιταλικών σχολείων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Για προληπτικούς επίσης λόγους, οι ελληνικές αρχές στην Ιταλία μεριμνούν σε συνεργασία με τους διευθυντές των Λυκείων που βρίσκονται στη χώρα για την ομαλή η επιστροφή τους στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας, πολλώ μάλλον πανικού.

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ιταλία, καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων ιταλικών αρχών. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία, θα πρέπει να απευθύνονται στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο προορισμού τους».

Η Ιταλία βρίσκεται σε κατάστη εκτάκτου κινδύνου και η αγωνία, τόσο των Ελλήνων, όσο και όλης της Ευρώπης εντείνεται, μιας και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται στην γειτονική χώρα, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

«Βόμβα»! Ιταλός γιατρός με κορωναϊό επισκέφθηκε την Ελλάδα!

Ανησυχία προκαλεί η αποκάλυψη της προέδρου της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο, Σοφίας Ζαφειροπούλου, ότι Ιταλός γιατρός, που νοσεί από κορωναϊό, επισκέφθηκε τη χώρα μας! Συναγερμός σήμανε στη Γαλλία με τις αρχές να θέτουν σε καραντίνα ένα λεωφορείο που προερχόταν από το Μιλάνο.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η κ. Ζαφειροπούλου ισχυρίστηκε ότι ο εν λόγω γιατρός συμμετείχε σε συνέδριο στην Ελλάδα και μόλις επέστρεψε στην Ιταλία παρουσίασε συμπτώματα του ιού, συγκεκριμένα πνευμονίας, και όπως είπε, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

«Ένας Ιταλός συνάδελφός μου (καθηγητής δερματολογίας) παρουσίασε τον ιό, και προερχόταν από συνέδριο στην Ελλάδα, έπειτα μετέβη Γερμανία και στη συνέχεια επέστρεψε Ιταλία», είπε.

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο περιστατικό, η κ. Ζαφειροπούλου είπε πως ο συνάδελφος της νοσηλεύεται από χτες, είναι καλά αλλά παρακολουθείται και αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται εξέταση και στους υπόλοιπους συναδέλφους που ήταν μαζί του, ουσιαστικά σε όλη τη δερματολογική κλινική του Μιλάνου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share