Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΓΑΔΑ για τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ: " Προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να χρήση"

Με επίσημη ανακοίνωση!

24 Φεβρουαρίου 2020 19:45
ΓΑΔΑ για τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΓΑΔΑ με ανακοίνωση τοποθετείται για το περιστατικό με τον ειδικό φρουρό που τράβηξε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ, για το οποίο έγιναν κατηγορίες και έχει ξεσπάσει σάλος.

Η ΕΛ.ΑΣ. παίρνει επισήμως θέση δίνοντας νέες διαστάσεις στην υπόθεση και για το επίμαχο βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ρόπαλα σε αστυνομικό!

Επεισόδια σημειώθηκαν στην ΑΣΟΕΕ όταν μία ομάδα περίπου 20 κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με ρόπαλα και πέτρες σε αστυνομικούς που ήταν εκτός υπηρεσίας, λίγες μέρες μετά την συμπλοκή που είχε γίνει!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες αναγνώρισαν έναν αστυνομικό και του επιτέθηκαν. Μάλιστα οι δράστες έριξαν στο οδόστρωμα την μεγάλη κυβισμού μοτοσικλέτα του αστυνομικού και στη συνέχεια τη χτυπούσαν με τα ρόπαλα προξενώντας μεγάλες υλικές ζημιές.

Αμέσως, επενέβη η διμοιρία που βρισκόταν στο σημείο και κατάφερε να απεγκλωβίσει τον αστυνομικό. Η ομάδα των κουκουλοφόρων άρχισε να πετά πέτρες και ξύλα στη διμοιρία και αμέσως μετά προσπάθησαν να εξαφανιστούν, άλλοι στους γύρω δρόμους και άλλοι μέσα στην ΑΣΟΕΕ.

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ: Έξι προσαγωγές έξω από τη Νομική!

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από τη Νομική πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα. Χθές μάλιστα, σημειώθηκε επίθεση στο παράρτημα του υπουργείου Τουρισμού στο Μεταξουργείο, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Αναρχικές/Αναρχικοί!

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Άμεση Δράση δέχθηκε κλήση, λίγο πριν από τις 3:30, για περιστατικό που δήθεν συνέβη στην οδό Ακαδημίας 50. Μόλις έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί βγήκαν ξαφνικά άτομα από τη Νομική Σχολή και τους επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Από την επίθεση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός με αστυνομικούς να προχωρούν στη συνέχεια σε έξι προσαγωγές.

Θρίλερ στην ΑΣΟΕΕ: Αιματηρά επεισόδια με καδρόνια!

Αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην ΑΣΟΕΕ όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με καδρόνια σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Ωστόσο, μόλις 24 ώρες πριν επίθεση με μπογιές σημειώθηκε στο προξενείο της Αυστραλίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο μηχανές με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο, έπειτα από κλήση πολίτη για την παρουσία υπόπτου στην οδό Πατησίων.

Μόλις έφτασαν στο σημείο, άγνωστοι που κρατούσαν καδρόνια στα χέρια βγήκαν από την πρώην ΑΣΟΕΕ και χτύπησαν ελαφρά δύο αστυνομικούς.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share