Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος σε καρναβάλι- 15 τραυματίες!

Ανάμεσα τους και παιδιά!

24 Φεβρουαρίου 2020 16:52
Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος σε καρναβάλι- 15 τραυματίες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμός επικρατεί στην πόλη Volkmarsen της Γερμανίας, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ανυποψίαστο πλήθος που παρακολουθούσε το καρναβάλι.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος που παρακολουθούσε παρέλαση, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 15 ατόμων.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και παιδιά. Η Γερμανία δεν λέει να ησυχάσει μετά και από το μακελείο, από το οποίο έχασαν την ζώη τους 9 άνθρωποι, όπως θα διαβάσετε εδώ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ατύχημα ή τρομοκρατική ενέργεια.

Ο οδηγός του οχήματος έχει ήδη συλληφθεί.

Απίστευτο μακελειό στη Γερμανία! Αυτός είναι ο μακελάρης που σκότωσε μέχρι και τη μητέρα του πριν αυτοκτονήσει! (video)

Ένα απίστευτο φονικό έλαβε τόπο χθες (19/2) το βράδυ στη Γερμανία, όπου ένας ακροδεξιός μακελάρης σκότωσε 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και τη μητέρα του, προτού εκείνος αυτοκτονήσει, ενώ αποκαλύφθηκε και η ταυτότητά του. Θυμηθείτε εδώ τι έγινε στο μακελειό.

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία ανέλαβε την έρευνα για τη επίθεση εναντίον δύο μπαρ με ναργιλέδες, από την οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, στην πόλη Χάναου της Γερμανίας, καθώς ο δράστης φαίνεται ότι είχε ακροδεξιά κίνητρα.

«Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανέλαβαν την έρευνα καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης είχε ακροδεξιό, ακραίο παρελθόν», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Λίγο νωρίτερα η εφημερίδα Bild, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της, είχε αναφέρει ότι ο δράστης των επιθέσεων –ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες αργότερα στο σπίτι του- είχε ακροδεξιά κίνητρα.

Η εφημερίδα είχε μάλιστα αναφέρει ότι ο δράστης, που ονομάζεται Τομπίας Ρ., έχει αφήσει μία επιστολή και ένα βίντεο στα οποία προανήγγειλε τις πράξεις του.

Στην επιστολή του ο Τομπίας έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να εξοντωθούν κάποιοι άνθρωποι, η απέλαση των οποίων από τη Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή.

Η Αστυνομία προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Οι επιθέσεις του Τομπίας είχαν στόχο θαμώνες σε μπαρ με ναργιλέδες, στα οποία συχνάζουν κυρίως αραβικής καταγωγής πολίτες. Σύμφωνα με τη Bild, μεταξύ των νεκρών είναι και άνθρωποι κουρδικής καταγωγής.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ ανήρτησε στο Twitter: «Οι σκέψεις μας σήμερα το πρωί είναι με τους ανθρώπους στη #Χανάου όπου διαπράχθηκε ένα φρικτό έγκλημα».

«Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που επηρεάστηκαν, οι οποίες θρηνούν τον χαμό των συγγενών τους», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Σε βίντεο που είχε αναρτήσει πριν από λίγες ημέρες, ο μακελάρης απηύθηνε ένα «προσωπικό μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς». Μιλώντας άπταιστα αγγλικά, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «υπάρχουν υπόγειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου τα παιδιά κακοποιούνται και σκοτώνονται. Εκεί ο διάβολος θα έδινε φόρο τιμής. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να ξυπνούν και να "αγωνίζονται τώρα" ενάντια σε αυτές τις συνθήκες».

Το συγκεκριμένο βίντεο δεν περιέχει αναφορά σε επικείμενη πράξη βίας στη Γερμανία.

Σκότωσε και τη μητέρα του

«Νεκρός μέσα στο σπίτι του» βρέθηκε ο ύποπτος για τη διάπραξη των διαδοχικών επιθέσεων στα "shisha bars" (όπως ονομάζονται τα συγκεκριμένα μπαρ), ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (20/02), η τοπική Αστυνομία.

Η μεγάλη δύναμη της αστυνομίας που αναπτύχθηκε εσπευσμένα στην πόλη εντόπισε επίσης ένα αυτοκίνητο με πυρομαχικά και γεμιστήρες στο εσωτερικό του, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο διαμέρισμα του δράστη βρέθηκε ένα ακόμα πτώμα, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τη μητέρα του, την οποία πυροβόλησε πριν αυτοκτονήσει.

Ο πατέρας του απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα με χειροπέδες αλλά σύμφωνα με την Αστυνομία δεν εμπλέκεται στους πυροβολισμούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει έχουν δοθεί επίσημα λεπτομέρειες για το κίνητρο το οποίο όπλισε το χέρι του δράστη ή για το πώς σκοτώθηκε ούτε έχει διευκρινιστεί γιατί θεωρείται «πολύ πιθανό» ότι ήταν ο επιτιθέμενος.

Παράλληλα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία οι ταυτότητες των θυμάτων.

Αρχικά η Αστυνομία είχε αναφέρει ότι ο αριθμός των θυμάτων από τις δύο επιθέσεις ήταν οκτώ (τρεις στην πρώτη και πέντε στη δεύτερη), αργότερα όμως τους ανέβασε στους εννέα καθώς υπέκυψε ένας ακόμα τραυματίας.

Αξιωματούχοι σφράγισαν και ερεύνησαν ένα διαμέρισμα στην περιοχή Κέσελσταντ, κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η μια από τις δύο επιθέσεις, μετά από πληροφορίες που έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το χρονικό του μακελειού

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης Χάναου και οι δύο έξω από μπαρ με ναργιλέδες, με τον δράστη να ανοίγει πυρ και να σκοτώνει συνολικά εννέα άτομα και να τραυματίζει πέντε.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο να φεύγει από το σημείο της πρώτης επίθεσης, για να ακολουθήσει μια δεύτερη, σε απόσταση περίπου 2 1/2 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά στην πρώτη επίθεση, περί τις 22:00 (τοπική ώρα) ενώ τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς. Αυτόπτες μάρτυρες που ανέφεραν ότι ακούστηκαν περίπου δέκα πυροβολισμούς.

Ο φερόμενος ως δράστης έφυγε με αυτοκίνητο από το σημείο προς την κατεύθυνση της Πλατείας Κουρτ Σουμάχερ, στη συνοικία Κέσελστατ.

Ακολούθησε η δεύτερη επίθεση, στο "Arena Bar" με «τουλάχιστον πέντε σοβαρά τραυματίες», σύμφωνα με τις Αρχές και πέντε νεκρούς σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο δράστης άνοιξε πυρ στον χώρο όπου οι θαμώνες κάπνιζαν, σκοτώνοντας τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα, αναφέρει η εφημερίδα Bild, που προσθέτει πως τα θύματα ήταν κουρδικής καταγωγής.

Τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωής τους «τους ξέραμε εδώ και χρόνια», είπε ο γιος του ιδιοκτήτη ενός από τα μπαρ στο Γερμανικό Πρακτορείο. Δύο υπάλληλοι του μπαρ είναι ανάμεσα στα θύματα, συνέχισε. «Είναι σοκ για τους πάντες», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για ένα φρικτό βράδυ το οποίο θα μας απασχολεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και το οποίο θα το θυμόμαστε με λύπη», δήλωσε δήμαρχος του Χάναου Κλάους Καμίνσκι στην εφημερίδα "Bild".

Παρότρυνε ωστόσο τους πολίτες του Χάναου να μην κάνουν αυθαίρετες εικασίες πριν εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Το Χάναου βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Φρανκφούρτης και έχει 100.000 κατοίκους.

Οι πληροφορίες για μια τρίτη επίθεση σε άλλη περιοχή της πόλης δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share