Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκηνές χάους στα σούπερ μάρκετ της Ιταλίας - Πολίτες αδειάζουν τα ράφια λόγω κορωναϊού! (Video)

Πανικός!

24 Φεβρουαρίου 2020 12:01
Σκηνές χάους στα σούπερ μάρκετ της Ιταλίας - Πολίτες αδειάζουν τα ράφια λόγω κορωναϊού! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Ιταλία, η οποία μετρά τέσσερις νεκρούς και περισσότερα από 200 κρούσματα του νέου κορωναϊού.

Οι τοπικές Αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα προστασίας, μετά την έξαρση των κρουσμάτων της επιδημίας.

Σχολεία και Πανεπιστήμια έχουν κλείσει, ακυρώθηκαν καρναβαλικές εκδηλώσεις, ενώ εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού. Ενώ, χθες το βράδυ το υπουργείο Υγείας πήρε απόφαση σχετικά με το τι θα κάνει με τους μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία!

Παράλληλα, οι πολίτες συρρέουν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τα απαραίτητα, φοβούμενοι πως θα εγκλωβιστούν στα σπίτια τους χωρίς προμήθειες.

Η εικόνα που επικρατεί στα καταστήματα είναι χαρακτηριστική, καθώς τα ράφια έχουν αδειάσει, όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο:

«Θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα»! «Βόμβα» από καθηγητή μικροβιολογίας για τον κορωναϊό (Video)

Την άποψη ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει ο κορωναϊός στην Ελλάδα, εξέφρασε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ και συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Αθανάσιος Τσακρής, μετά την ανακοίνωση της αύξησης των κρουσμάτων του φονικού ιού στην Ιταλία και την απόφαση της υπουργού Νίκης Κεραμέως, για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών στην γείτονα χώρα!

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Κυριακής ο κ. Τσακρής δήλωσε:

«Κάπου έχει χαθεί ο επιδημιολογικός σύνδεσμος... Αυτό που ψάχνουμε τώρα είναι πώς έφτασε από την Κίνα στην Ιταλία. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια έμμεση σύνδεση που μεταφέρθηκε ο ιός στην Ιταλία. Ήταν κάτι που το αναμέναμε και κάτι που είναι δύσκολο να διερευνηθεί γιατί ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και στην ασυμπτωματική φάση» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι «αν ξεφύγει από τα 3-4 πρώτα περιστατικά και χαθεί ο έλεγχος, μετά είναι πολύ δύσκολο να το μαζέψεις. Εδώ όλα τα δεδομένα σε σχέση με τη μετάδοση και τη δυναμική όπως εξελίσσεται, αλλά και από τα επιδημιολογικά και εργαστηριακά δεδομένα που συνεχώς προκύπτουν, δείχνει ότι ο ιός έχει όλα τα δεδομένα μετάδοσης όπως έχουν όλοι οι κλασικοί κορονοϊοί, δηλαδή μεταδίδεται στην ασυμπτωματική φάση, έχει πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς που μεταδίδουν τον ιό, μεταδίδεται τις πρώτες ημέρες της νόσου, πριν προλάβεις να πάρεις μέτρα. Είναι αρκετά πολύπλοκη η επιδημιολογία του ιού».

Τέλος τονίζει: «Η καραντίνα περιορίζει την εξάπλωση αλλά δεν μπορεί να μαζευτεί αυτό το πράγμα. Όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να ετοιμάσουμε τα νοσοκομεία μας ώστε όσο μπορούμε να περιορίσουμε και να προφυλάξουμε τις πιο ευπαθείς ομάδες», πρόσθεσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share