Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

«Θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα»! «Βόμβα» από καθηγητή μικροβιολογίας για τον κορωναϊό (Video)

Οι συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση του ιού και οι ευαίσθητες ομάδες!

24 Φεβρουαρίου 2020 08:43
«Θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα»! «Βόμβα» από καθηγητή μικροβιολογίας για τον κορωναϊό (Video)
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Την άποψη ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει ο κορωναϊός στην Ελλάδα, εξέφρασε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ και συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Αθανάσιος Τσακρής, μετά την ανακοίνωση της αύξησης των κρουσμάτων του φονικού ιού στην Ιταλία και την απόφαση της υπουργού Νίκης Κεραμέως, για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών στην γείτονα χώρα!

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Κυριακής ο κ. Τσακρής δήλωσε:

«Κάπου έχει χαθεί ο επιδημιολογικός σύνδεσμος... Αυτό που ψάχνουμε τώρα είναι πώς έφτασε από την Κίνα στην Ιταλία. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια έμμεση σύνδεση που μεταφέρθηκε ο ιός στην Ιταλία. Ήταν κάτι που το αναμέναμε και κάτι που είναι δύσκολο να διερευνηθεί γιατί ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και στην ασυμπτωματική φάση» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι «αν ξεφύγει από τα 3-4 πρώτα περιστατικά και χαθεί ο έλεγχος, μετά είναι πολύ δύσκολο να το μαζέψεις. Εδώ όλα τα δεδομένα σε σχέση με τη μετάδοση και τη δυναμική όπως εξελίσσεται, αλλά και από τα επιδημιολογικά και εργαστηριακά δεδομένα που συνεχώς προκύπτουν, δείχνει ότι ο ιός έχει όλα τα δεδομένα μετάδοσης όπως έχουν όλοι οι κλασικοί κορονοϊοί, δηλαδή μεταδίδεται στην ασυμπτωματική φάση, έχει πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς που μεταδίδουν τον ιό, μεταδίδεται τις πρώτες ημέρες της νόσου, πριν προλάβεις να πάρεις μέτρα. Είναι αρκετά πολύπλοκη η επιδημιολογία του ιού».

Τέλος τονίζει: «Η καραντίνα περιορίζει την εξάπλωση αλλά δεν μπορεί να μαζευτεί αυτό το πράγμα. Όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να ετοιμάσουμε τα νοσοκομεία μας ώστε όσο μπορούμε να περιορίσουμε και να προφυλάξουμε τις πιο ευπαθείς ομάδες», πρόσθεσε.

Κορωναϊός: Η απόφαση του υπουργείου Υγείας για τους μαθητές που είναι στην Ιταλία!

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κορωναϊού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία!

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην τεθούν σε καραντίνα οι μαθητές των σχολείων που βρίσκονται στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Ακόμα, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα για να ενημερώσει πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία.

Προτιμάται, εν ολίγοις, να δοθεί έμφαση στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές με προορισμό την Ιταλία, μιας και στη γειτονική χώρα έχουν σημειωθεί ήδη τρεις θανατηφόρες περιπτώσεις κορωναϊού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share