Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Κορωναϊός: Η απόφαση του υπουργείου Υγείας για τους μαθητές που είναι στην Ιταλία!

Όλες οι εξελίξεις!

24 Φεβρουαρίου 2020 00:03
Κορωναϊός: Η απόφαση του υπουργείου Υγείας για τους μαθητές που είναι στην Ιταλία!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κορωναϊού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία!

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην τεθούν σε καραντίνα οι μαθητές των σχολείων που βρίσκονται στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Ακόμα, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα για να ενημερώσει πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία.

Προτιμάται, εν ολίγοις, να δοθεί έμφαση στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές με προορισμό την Ιταλία, μιας και στη γειτονική χώρα έχουν σημειωθεί ήδη τρεις θανατηφόρες περιπτώσεις κορωναϊού.

Ιαπωνία: Επιβάτες του Diamond Princess διέφυγαν των ιατρικών ελέγχων για τον κορωναϊό

Η Ιαπωνία παραδέχθηκε ότι 23 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess εγκατέλειψαν το πλοίο χωρίς να περάσουν από τους ιατρικούς ελέγχους για τον κορωναϊό, Covid-19.

«Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη για το επιχειρησιακό σφάλμα εκ μέρους μας που προκάλεσε την κατάσταση αυτή», δήλωσε ο ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνόμπου Κάτο κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δηλώνοντας ότι οι εν λόγω επιβάτες θα περάσουν και πάλι ιατρικούς ελέγχους για τον ιό.

Οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας επέτρεψαν αυτήν την εβδομάδα σε 970 άτομα να αποβιβασθούν από το πλοίο έπειτα από τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν. Μάλιστα οι δύο Έλληνες που είχαν επαναπατριστεί, εξετάσθηκαν και μπορείτε να δείτε εδώ τα αποτελέσματα του δείγματος.

Ομως, μεταξύ των ανθρώπων που αποβιβάσθηκαν, δύο Αυστραλοί και μία Ισραηλινή βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή τους στις χώρες τους.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περί τους εκατό επιβάτες που βρέθηκαν σε στενή επαφή με τους επιβάτες που έχουν προσβληθεί στο Diamond Princess άρχισαν σήμερα να αποβιβάζονται και να τίθενται σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα.

Επιβάτες και μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου επαναπατρίσθηκαν: 32 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 6 στην Ρουμανία, 2 στην Ελλάδα.

Ολοι οι ιάπωνες επιβάτες έχουν αποβιβασθεί από το πλοίο, αλλά ξένοι επιβάτες παραμένουν σε αυτό περιμένοντας την άφιξη των αεροσκαφών που έχουν ναυλωθεί για τον επαναπατρισμό τους.

Ιαπωνία: Επιβάτες του Diamond Princess διέφυγαν των ιατρικών ελέγχων για τον κορωναϊό

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, μέλη του πληρώματος του Diamond Princess θα τεθούν στην συνέχεια σε καραντίνα 14 ημερών. Πολλοί από αυτούς δεν τέθηκαν σε απομόνωση, διότι έπρεπε να διασφαλίσουν την λειτουργία του πλοίου και την παροχή υπηρεσιών.

Για την ακρίβεια, σέρβιραν τα γεύματα στους επιβάτες που βρίσκονταν αποκλεισμένοι στις καμπίνες τους, γεγονός που προκάλεσε επικρίσεις για τους κινδύνους διάδοσης του ιού επί του πλοίου.

Ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας προσπάθησε να δικαιολογήσει την διαδικασία της καραντίνας που εφαρμόσθηκε επί του πλοίου δηλώνοντας στην ιαπωνική τηλεόραση ότι δεν υπάρχει ιατρική δομή που να μπορεί να υποδεχθεί περισσότερα από 3.000 άτομα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share