Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Σε αρκετές περιοχές της χώρας...»: Έκτακτη ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου για Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα! (photos)

Όλα όσα είπε ο έμπειρος μετεωρολόγος!

23 Φεβρουαρίου 2020 17:49
«Σε αρκετές περιοχές της χώρας...»: Έκτακτη ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου για Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα! (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εξέλιξη του καιρού για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα ενημέρωσε ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook. Με το ίδιο να είχε προειδοποιήσει χθες για μία αλλαγή σούπερ εξπρές του καιρού!

Αναλυτικά όσα έγραψε στην έκτακτη ενημέρωσή του ο έμπειρος μετεωρολόγος:

Η ΤΑΣΗ του καιρού για το τριήμερο της Κ. Δευτέρας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ!

Φίλες και φίλοι πολλά τα ερωτήματα σας όσον αφορά την εξέλιξη του τριημέρου της καθαράς Δευτέρας: Σύμφωνα λοιπόν και με τα τελευταία- σημερινά προγνωστικά στοιχεία σας παραθέτω μετά από ένα φιλτράρισμα των κυριότερων προγνωστικών μοντέλων, την πιθανή εξέλιξη του καιρού για την Κυριακή (1 Μαρτίου) αλλά και για την Καθαρά Δευτέρα (2 Μαρτίου): (Κάντε κλικ σας παρακαλώ πάνω στους χάρτες για μεγέθυνση και ρίξτε μία ματιά την αντιστοιχία των χρωμάτων με τα οποία φαινόμενα ή όχι αυτά αφορούν για την περιοχή σας!)

Με βάση λοιπόν τα διαθέσιμα στοιχεία, θα σας έλεγα πώς πως η τάση του καιρού για το συγκεκριμένο τριήμερο είναι να παραμείνει αυτός στις περισσότερες περιοχές σε γενικές γραμμές καταρχήν μαλακός (μέγιστες θερμοκρασίες στους χάρτες βροχής) με νοτιάδες, λίγο πιο ενισχυμένους τοπικά την Καθαρά Δευτέρα (δείτε τους χάρτες ανέμων) ευνοώντας κατά πάσα πιθανότητα το πέταγμα του χαρταετού σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών κατά τόπους (δείτε στους προγνωστικούς χάρτες ποιες περιοχές αφορά περισσότερο αυτή η πιθανότητα).

Για οτιδήποτε νεότερο για την εξέλιξη του καιρού του τριημέρου φυσικά θα υπάρξουν λεπτομέρειες και από εδώ αλλά και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 21:45 το βράδυ!

Για να μη χάνετε τον.. καιρός σας ;)

Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Καιρός σήμερα: Χειμωνιάτικο το σκηνικό - Βροχές, άνεμοι και... χιόνια!

Βροχές και άνεμοι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Χειμωνιάτικο το σκηνικό σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως, στα ορεινά της Κρήτης, βελτιωμένος καιρός στα υπόλοιπα, θυελλώδεις βοριάδες με προοδευτική εξασθένηση στο Νότιο Αιγαίο. Μάλιστα, όπως θα δείτε εδώ, ο Σάκης Αρναούτογλου,τόνισε πως ο καιρός θα συνεχιστεί έτσι μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα τοπικά 6 μποφόρ, με προοδευτική περαιτέρω εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και γρήγορα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία, όμως, θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία, όμως, θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share