Κυριακή, 05 Απριλίου 2020

Στο νοσοκομείο ξανά ο μικρός Παναγιώτης - Ραφαήλ!

Τι συνέβη;

21 Φεβρουαρίου 2020 18:22
Στο νοσοκομείο ξανά ο μικρός Παναγιώτης - Ραφαήλ!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μια νέα περιπέτεια χτύπησε την πόρτα στην οικογένεια του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ καθώς δέκα μέρα πριν υποβλήθηκε σε μια ακόμη επέμβαση η οποία στέφθηκε με επιτυχία, δυστυχώς όμως ο μικρούλης κόλλησε μια ίωση που προσέβαλε το αναπνευστικό του. Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε εδώ πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η επιστροφή του στην Ελλάδα μετά την επιτυχημένη του επέμβαση στην Βοστώνη.

Ο μικρός δυστυχώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με χαμηλό οξυγόνο και με μηχανήματα που τον βοηθούν να ανακάμψει. Μάλιστα ανταποκρίνεται θετικά και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, ενώ οι γονείς του είναι αισιόδοξοι ότι θα την ξεπεράσει σύντομα.

Η ανάρτηση στο Facebook:

«Αγαπημένοι μας φίλοι,Έχουμε καιρό να γράψουμε νέα μας. Τα μηνύματα που δεχόμαστε ειναι πολλά και συγκινητικά. Σας ευχαριστούμε που ενδιαφέρεστε τοσο πολύ για το παιδί μας.

Πριν δέκα μέρες κάναμε μια επέμβαση, η οποία κριθηκε απαραίτητη για την υγεία του παιδιου. Η επέμβαση πήγε καλά, δόξα τω Θεώ, αλλά δυστυχώς ο μικρός μας κόλλησε μια ίωση η οποία τον χτύπησε στο ευαίσθητο σημείο του, το αναπνευστικό.

Από τότε είμαστε στο νοσοκομείο, με χαμηλό οξυγόνο και με μηχανήματα που βοηθούν τον μικρό μας ήρωα να ανακάμψει. Ο Παναγιώτης Ραφαήλ ανταποκρίνεται θετικά και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το ξεπεράσει σύντομα.

Δυστυχώς ένας κοινός ιός που για μας τους υπόλοιπους μπορεί να ξεπεραστεί σε τρεις μέρες, για τα παιδιά σαν τον Παναγιωτακη μας είναι πολύ επικίνδυνος. Ευχαριστούμε πολύ για ολα, ξέρω ότι μας σκέφτεστε, σας στέλνουμε την αγάπη μας».

Αγαπημένοι μας φίλοι, Έχουμε καιρό να γράψουμε νέα μας. Τα μηνύματα που δεχόμαστε ειναι πολλά και συγκινητικά. Σας...

Posted by Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ on Friday, 21 February 2020

«Πιάνει παιχνίδια, παίζει, σηκώνει βιβλία»! Συγκλονίζει ξανά ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ!

Κάθε μέρα που περνά, ο μικρός ήρωας Παναγιώτης-Ραφαήλ κερδίζει τη μάχη για τη ζωή, με τον πατέρα του να τονίζει πως ο μικρός ξανθομάλλης μπόμπιρας αντιδρά θετικά στη θεραπεία που κάνει για την ίαση της νωτιαίας μυικής ατροφίας τύπου Ι.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Γλωσσιώτης οι ενδείξεις είναι παραπάνω από ενθαρρυντικές αν και κατά τους θεράποντες ιατρούς είναι νωρίς να μιλάμε για την πλήρη έκβαση της κατάστασης της υγείας του.

Παναγιώτης Ραφαήλ

Ο μικρούλης Παναγιώης – Ραφαήλ μπορεί και στέκεται στα ποδαράκια του χωρίς υποστήριξη, κάθεται να παίξει ή να φάει χωρίς να καμπουριάζει ενώ πριν τη θεραπεία δεν άντεχε πάνω από 10 -15 λεπτά.

Το παιδί σταδιακά αυτονομείται, αλλάζει η ψυχοσύνθεσή του, γίνεται χαρούμενο και παίζει όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας του.
Συνεχίζοντας την περιγραφή των αλλαγών στη ζωή του παιδιού του, ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ προσθέτει: «Πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία με τα χέρια του, είναι πολύ χαρούμενος. Αυτό είναι συναρπαστικό.

Ευτυχώς το παιδί δεν είχε παρενέργειες. Κάναμε εξετάσεις αίματος κάθε εβδομάδα, μετά πολύ γρήγορα ξεκίνησε ανά δύο εβδομάδες, καθώς έβγαιναν καλές. Επίσης κάποιες άλλες εξετάσεις τις κάνουμε πλέον ανά μήνα. Μόλις σταματήσει την κορτιζόνη, της οποίας η δόση έχει, επίσης, μειωθεί πολύ επιστρέφουμε πίσω» λέει ο κ. Γλωσσιώτης.

Αν όλα πάνε καλά η οικογένεια θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα σε ένα με δύο μήνες καθώς τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η χορήγηση κορτιζόνης.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο αγώνας όλης της οικογένειας θα συνεχιστεί καθώς θα πρέπει να συνεχίσει ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ την ειδική φυσικοθεραπευτική αγωγή που είχε ξεκινήσει προ της αναχώρησης στη Βοστώνη από τριών μηνών.

Το ηθικό δίδαγμα είναι πως όταν είμαστε ενωμένοι πετυχαίνουμε θαύματα ως λαός καθώς το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ που μαζεύτηκε ήταν τεράστιο. Στα πέτρινα χρόνια της κρίσης οι Έλληνες δείξαμε μεγαλοψυχία και συμπόνια δίνοντας την ευκαιρία σε ένα παιδί να μεγαλώσει φυσιολογικά και να απολαύσει ως ενήλικας τους καρπούς της μάχης που έδωσε από την αγκαλιά της μητέρας του. Ας του ευχηθούμε τα καλύτερα!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share