Σάββατο, 04 Απριλίου 2020

Πέθανε ο Αριστείδης Γιαγιάννος

Θρήνος!

21 Φεβρουαρίου 2020 13:54
Πέθανε ο Αριστείδης Γιαγιάννος

Πέθανε ο γκαλερίστας, συγγραφέας και στιχουργός Αριστείδης Γιαγιάννος. Επίσης, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη, ακόμα ένας ηθοποιός του Παρά Πέντε έφυγε από την ζωή!

Γεννήθηκε το 1945 στην Τρίπολη. Μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αθήνα το 1960, όπου φοίτησε στη Λεόντειο Σχολή. Σπούδασε γραφικές τέχνες στο Α.Τ.Ι. με δασκάλους τους Α. Τάσσο, Η. Δεκουλάκο, Δ. Μυταρά. Το 1968 ίδρυσε και διηύθυνε το Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Τεχνών «Μορφή», μαζί με τον αδελφό του, τον ζωγράφο Απόστολο Γιαγιάννο.

Το 1987 ο Αριστείδης Γιαγιάννος ίδρυσε την γκαλερί Titanium και επί 28 χρόνια στήριξε ακούραστα τη σύγχρονη ελληνική τέχνη με τις γνώσεις, τις ιδέες και το προσωπικό του ταλέντο κάνοντας την Titanium σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό εικαστικό τοπίο. Οι εκθέσεις που παρουσίασε εντός και εκτός Ελλάδας ξεπερνούν τις τριακόσιες, σε συνεργασία με πολυάριθμους και σημαντικούς καλλιτέχνες. Το ήθος, η γενναιοδωρία και η κομψότητα χαρακτήρισαν κάθε του δράση.

undefined

Εξέδωσε το δίτομο λαογραφικό έργο «Ο Κόσμος του Καραγκιόζη» (εκδ. Ερμής, 1977), τη μελέτη «Το Ακροκέραμο και άλλα Πηλοτεχνήματα» (εκδ. Εξάντας, 1980) και το δοκίμιο «Τα Χαρτονόμουτρα του Σκαρίμπα» (εκδ. Ύψιλον, 1981). Ήταν τακτικός αρθρογράφος του περιοδικού τέχνης «Ζυγός» (από το 1970 έως τα τελευταία τεύχη). Είναι ο στιχουργός του μουσικού έργου «9 Βήματα στον Ορίζοντα» με τη Λία Βίσση, καθώς και του δίσκου «Χάρτινες Λέξεις» του Γιώργου Λάσκαρι (μουσική: Ζ. Μιχαλάρου). Το 2015 κυκλοφόρησε η σειρά συζητήσεων για τα όρια και τις δυνατότητες της τέχνης «Τι Είναι Τέχνη;» (οδός Πανός 2015) με κεντρικό συνομιλητή τον Αριστείδη Γιαγιάννο.

Η κηδεία θα τελεστεί σήμερα στις 15:30 στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Σοκ: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης!

Πέθανε ο Ζαριανός λυράρης Δασκαλάκης Κωνσταντίνος, γνωστός σε όλους ως Κριλόκωστας! Σπαραγμός και στην Εύβοια για τον χαμό της 24χρονης Γιολάντας, η οποία έχασε την μάχη με την νευρική ανορεξία!

Ο Κριλόκωστας , έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του στη Γερμανία, ενώ με τη λύρα του διασκέδασε πολλές γενιές κρητών της Γερμανίας, αλλά συνεργάστηκε και μεγάλα ονόματα της κρητικής μουσικής εντός Ελλάδος!

Άνθρωπος πράος, καλοσυνάτος και χαμογελαστός με όλους έφυγε στα 74 του χρόνια, αφήνοντας πίσω μια μεγάλη παρακαταθήκη.

Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ζαρό, την Κυριακή 23/02 και ώρα 12 το μεσημέρι!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share