Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τίγρης δολοφόνος εντοπίστηκε και μένει αιχμάλωτη σε κέντρο διάσωσης...Αυτό που έκανε σοκάρει!

Μετά από τον θάνατο δύο ανθρώπων!

21 Φεβρουαρίου 2020 12:38
Τίγρης δολοφόνος εντοπίστηκε και μένει αιχμάλωτη σε κέντρο διάσωσης...Αυτό που έκανε σοκάρει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τίγρη δολοφόνος, η οποία είχε κρατήσει αιχμάλωτους δασικούς αξιωματούχους στα δάχτυλα των ποδιών τους για πέντε μέρες πριν καταληφθεί κοντά στην περιοχή Gopalaswamy Betta Range of Bandipur Tiger Reserve, δεν θα είναι ποτέ ξανά ελεύθερη. Δείτε την είδηση πρώτοι στο Athensmagazine.gr

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, ο πεντάχρονος τίγρης, με βάρος περίπου 170 κιλά, θα παραμείνει στο κέντρο διάσωσης και αποκατάστασης της άγριας ζωής του Kooragahalli, 15χλμ. από το Mysuru, για το υπόλοιπο της ζωής του. Δεν είναι η πρώτη φορά που τίγρης επιτίθεται σε άνθρωπο, μιας και έχουν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά, όπως αυτό με τον οδηγό, που θα δείτε εδώ!

Το ζώο είναι μια απί τις τελευταίες απογραφές τίγρη στο Nagarahole Tiger Reserve. Η κάμερα παγίδευσης αποκάλυψε ότι είχε ταξιδέψει από το Nagarahole (Antharsanthe) στο Molleholle στο Kundakere στη Bandipur, και στη συνέχεια στην περιοχή GS Betta, πριν να συλληφθεί.

Ο χώρος εγκλεισμού της τίγρης έχει περίπου ένα στρέμμα χώρου και έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον κοντά στη φύση για το ζώο. Προς το παρόν, η τίγρη δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον. Συνεχίζει να γκρινιάζει και τρομάζει ακόμα και από τη δική του σκιά. Είναι πολύ επιφυλακτικός, είπε ένας αξιωματικός από το Mysuru.

Όσο για το DNA της είπαν ότι θα μπορούσε να γίνει μόνο ανάλυση κοπριάς, όταν η τίγρη πιάστηκε μόλις δύο ημέρες μετά το θάνατο των ανθρώπων. Αυτή η ανάλυση θα μπορούσε να είχε συνδυαστεί με το DNA του ανθρώπου για επαλήθευση.

Αδιανόητο: Αυτή η τίγρης έκλεισε ένα φύλακα στο κλουβί της. Αυτό που ακολούθησε θα σας κόψει την ανάσα!

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε σε ζωολογικό κήπο της Καγκοσίμα στην Ιαπωνία όταν ένας φύλακας εγκλωβίστηκε στο κλουβί μιας τίγρης και όπως ήταν αναμενόμενο βρήκε τραγικό θάνατο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αιλουροειδές έχει επιθετική συμπεριφορά, μπορείτε να δείτε εδώ την τίγρη που κατασπάραξε έναν άντρα μπροστά στα έκπληκτα μάτια της γυναίκας και του παιδιού του.

Ο Ακίρα Φουρούσο, 40 ετών, βρέθηκε να αιμορραγεί από το λαιμό στο κλουβί της τίγρης στον ζωολογικό κήπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Στην αρσενική τίγρη δόθηκαν ηρεμιστικά πριν φτάσουν οι υπεύθυνοι διάσωσης και η αστυνομία. Ωστόσο, δεν θανατώθηκε, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του θύματος. Με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις, ο Φουρούσο πήγε να καθαρίσει το κλουβί.

Έδωσαν σε αυτή την τίγρη να φάει ένα ποντίκι... Αυτό που ακολούθησε όμως δεν θα το πιστεύετε!

Έδωσαν σε αυτόν τον τίγρη να φάει ένα μικρό ποντίκι γιατί είχε κατάθλιψη, αλλά τελικά έγινε κάτι που δεν περίμενε κανείς. Η συνέχεια θα σας συγκινήσει...

Όλα ξεκίνησαν όταν η σύντροφος της ζωής του τίγρη, του Σάντοκαν, πέθανε. Από εκείνη τη μέρα, ο τίγρης μεταμορφώθηκε. Έγινε σκυθρωπός, αδιάφορος για τα πάντα και σταμάτησε να τρώει όπως παλιά.

Το ζευγάρι είχε περάσει 13 χρόνια μαζί και ο Σάντοκαν από την μέρα που έχασε την αγαπημένη του, απλά δεν μπορούσε να βρει έναν τρόπο να προχωρήσει στη ζωή του χωρίς εκείνη.

Οι άνθρωποι που φρόντιζαν τον αρσενικό τίγρη, στον ζωολογικό κήπο της πόλης Γκαλάτι στην ανατολική Ρουμανία, όταν αντιλήφθηκαν την αλλαγή στη συμπεριφορά του, προσπάθησαν να του φτιάξουν με διάφορους τρόπους τη διάθεση. Στην αρχή του γνώρισαν την Σαμίρα, μια όμορφη θηλυκιά τίγρη. Δυστυχώς όμως, ο Σάντοκαν απλά την αγνόησε.

Μετά από πολλή σκέψη, οι φροντιστές του αποφάσισαν να βάλουν στο κλουβί του ένα μικρό σνακ για να τον ζωντανέψουν (κάτι σαν το παγωτό που τρώνε οι άνθρωποι μετά από έναν επώδυνο χωρισμό). Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνουν ένα άλλο ζώο σε τίγρη με σκοπό να το φάει αλλά τελικά γίνεται το ανάποδο, καθώς σε μια άλλη είχαν πετάξει μια κατσικά που τελικά έγιναν οι καλύτεροι φίλοι!

Το σκεπτικό τους ήταν ότι ο Σάντοκαν μόλις τα αντιληφθεί, θα σηκωθεί επιτέλους από το σημείο που είναι συνεχώς ξαπλωμένος, θα κυνηγήσει τα ποντίκια και όταν τα πιάσει θα νιώσει καλύτερα ψυχολογικά.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχαν σχεδιάσει οι φροντιστές του Σάντοκαν. Ο τίγρης αντί να σηκωθεί και να κυνηγήσει τα ποντίκια, τα άφησε να παίζουν δίπλα του!

Λίγες μέρες μετά είχε γίνει πλέον σαφές στους φροντιστές του ότι ο Σάντοκαν ήθελε τα ποντίκια δίπλα του, να του κάνουν παρέα. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Είναι ασυνήθιστο για μια τίγρη να είναι τόσο ήπια και να μην βλέπει δυο μικρά ποντίκια ως εύκολο θήραμα. Ίσως όμως ο χαμός της αγαπημένης του να μαλάκωσε την καρδιά του.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Σάντοκαν έχει γίνει πάλι όπως παλιά. Παίζει με τους καινούργιους του φίλους ενώ τρώει και πάλι τις ποσότητες φαγητού που έτρωγε πριν χάσει την αγαπημένη του!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share