Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Θλίψη: Πέθανε η Χάριετ Γκοτσοπούλου

Θρήνος...

21 Φεβρουαρίου 2020 07:21
Θλίψη: Πέθανε η Χάριετ Γκοτσοπούλου

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της 35χρονης φλαουτίστριας Χάριετ-Θεοδώρα Γκοτσοπούλου!

Η κηδεία της θα τελεστεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγγέλων στο Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο της Πάτρας όπου και θα ταφεί. Επίσης, σοκ επικρατεί και στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς πέθανε πασίγνωστη Ελληνίδα μοντέλο!

Συντετριμμένη είναι η μητέρα της Τίνα και τα αδέλφια της, Αλέξης, Μιχάλης, Αθανάσιος. Τραγική φιγούρα η μητέρα της που ήταν και αυτή που την βρήκε νεκρή στο σπίτι και ειδοποίησε το ασθενοφόρο που μετέφερε την άτυχη κοπέλα στο νοσοκομείο του Ρίο, ωστόσο ήταν ήδη αργά και απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Η Χάριετ-Θεοδώρα Γκοτσοπούλου ήταν παιδί του Δημοτικού Ωδείου Πατρών όσο και της Μπάντας. Είχε σπουδάσει και αποφοιτήσει από το Δημοτικό Ωδείο με πτυχίο και δίπλωμα στο φλάουτο. Ήταν μαθήτρια της διακεκριμένης σολίστ στο φλάουτο Ιβόνας Γκλίνκα. Η Χάριετ-Θεοδώρα Γκοτσοπούλου είχε ασχοληθεί από μικρή με τη μουσική και την αγαπούσε πολύ.

Κανείς στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών δεν μπορεί να πιστέψει ότι η 35χρονη γυναίκα έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Το ίδιο συντετριμμένη και συγκινημένη είναι και η δασκάλα της Χάριετ, Ιβόνα Γκλίνκα. «Ήταν το καλύτερο παιδί, ανεπιφύλακτα. Την λατρεύαμε. Από τη στιγμή που μάθαμε τι έγινε δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Προσπαθούσαμε να μάθουμε αν πράγματι ήταν αλήθεια ότι έφυγε η Χάριετ από τη ζωή», ανέφερε η κ. Βασιλακοπούλου, υπεύθυνη προγράμματος του Ωδείου.

Για την νεαρή κοπέλα μίλησε και ο μαέστρος της Δημοτικής Μουσικής, Χρήστος Λούκας καθώς η κοπέλα ήταν για αρκετά χρόνια στη Μπάντα (γύρω στα 12) χωρίς ωστόσο να μπορέσει να μονιμοποιηθεί όπως και άλλοι μουσικοί που πλαισίωναν τη Δημοτική Μουσική. «Ήταν ένα φρόνιμο παιδί, μία ταλαντούχα μουσικός, μία αθόρυβη κοπέλα που δεν δημιουργούσε προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζαν Ντανιέλ!

Ο Ζαν Ντανιέλ, Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας, ιδρυτής του Nouvel Observateur, πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου σε ηλικία 99 ετών. Ακόμη μία τραγική είδηση καθώς πέθανε και «το κοριτσάκι με τις ξύστρες», που είχε μπει στο Γκίνες!

«Ο Obs έμαθε με απέραντη θλίψη τον θάνατο του ιδρυτή και αρθρογράφου Ζαν Ντανιέλ. Πέθανε το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 99 ετών έπειτα από μία ζωή γεμάτη πάθος, δέσμευση και δημιουργία. Πέθανε ο επιφανέστερος Γάλλος δημοσιογράφος. Υπήρξε ταυτόχρονα παρατηρητής, πρωταγωνιστής και συνείδηση του κόσμου. Η σύνταξη του Obs επιθυμεί να του εκφράσει τον βαθύ θαυμασμό της, την ειλικρινή ευγνωμοσύνη της και την πιστή μνήμη της...», γράφει ο Nouvel Observateur.

Ακούραστος υπερασπιστής της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, φίλος του Καμύ πριν συγκρουστεί μαζί του για το ζήτημα της Αλγερίας, αφιέρωσε τη ζωή του στη δημοσιογραφία, γράφει η εφημερίδα Le Monde.

Στο βιβλίο του «Cet etranger qui me ressemble», συνομιλίες με τη Μαρτίν ντε Ραμποντί, όταν εκείνη τον ρώτησε αν έχει γράψει τον επιτύμβιό του, είχε απαντήσει: «Ζαν Ντανιέλ, Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας. Τελεία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share