Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εκτροχιάστηκε τρένο - Αγωνία για τους 200 επιβάτες! (photo-video)

Συναγερμός!

20 Φεβρουαρίου 2020 12:51
Εκτροχιάστηκε τρένο - Αγωνία για τους 200 επιβάτες! (photo-video)

Ένα τρένο με περίπου 200 επιβάτες εκτροχιάστηκε και στη συνέχεια ανετράπη στην Αυστραλία. Ενώ, πριν απο λίγες μέρες ακόμη ένα τρένο εκτροχιάστηκε στο Μιλάνο με απολογισμό δύο νεκρούς!

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από το ατύχημα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μόνο ο οδηγός της αμαξοστοιχίας έχει τραυματιστεί.

Να σημειωθεί πως σωστικά συνεργεία και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο. Το τρένο έκανε το δρομολόγια από το Σίδνεϊ προς τη Μελβούρνη κοντά στην περιοχή Γουάλαν.

Σοκ στη Ρωσία: Άνδρας έπεσε στις γραμμές του τρένου!

Εξαιτίας της κακής του όρασης, ένας άνδρας έπεσε στις γραμμές του τρένου στη Ρωσία και μάλιστα, με πολύ άσχημο τρόπο, αλλά σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση ενός αστυνομικού και ενός αυτόπτη μάρτυρα, δευτερόλεπτα, δε, πριν περάσει η αμαξοστοιχία! Θρήνο είχαμε πριν ένα μήνα στο Σουφλί με έναν άνθρωπο να παρασέρνεται από τρένο!

Στο βίντεο -από το κλειστό κύκλωμα του σταθμού- φαίνεται η στιγμή, που ο ηλικιωμένος άνδρας πέφτει στις γραμμές.

Αμέσως, οι δύο προαναφερθέντες άνθρωποι τρέχουν προς το μέρος του, ενώ μια γυναίκα κάνει νοήματα στον οδηγό, που πλησιάζει, να πατήσει φρένο! Είναι αδύνατο, ωστόσο, να σταματήσει τόσο γρήγορα ένα τρένο...

Πετούν, λοιπόν, τα πράγματά του δίπλα, τον σηκώνουν και δευτερόλεπτα πριν περάσει η αμαξοστοιχία, τον μετακινούν!

Η αστυνομία ψάχνει τώρα να βρει ποιος ήταν ο δεύτερος σωτήρας του ηλικιωμένου (που τη γλίτωσε με δύο κατάγματα), προκειμένου να τον ευχαριστήσει.

Σύγκρουση τρένων στο Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 16 νεκροί και 60 τραυματίες!

Τραγωδία στο Μπαγκλαντές, με δύο τρένα να συγκρούονται! Τουλάχιστον 16 νεκροί και 60 οι τραυματίες!

Επιβάτης έπεσε στις γραμμές ενώ περνούσε το τρένο! (Video)

Συγκεκριμένα, συρμός με προορισμό την πόλη Τσιταγκόνγκ, σημαντικό λιμάνι της χώρας, συγκρούστηκε με δεύτερο που είχε προορισμό την πρωτεύουσα Ντάκα στις 03:00 (τοπική ώρα· 23:00 χθες Δευτέρα ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Μπραχμανμπαρία, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Μηχανές και κάποια βαγόνια έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα και σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να προσπαθούν να βγάλουν από τα συντρίμμια επιβάτες παγιδευμένους, δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Χαγιάτ Ουντ Ντοουλά Χαν, αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης στην Μπραχμανμπαρία.

Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον Χαν.

«Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Άλλοι 58 τραυματίστηκαν. Διακομίσαμε τους τραυματίες σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής», ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην περιοχή όπου έγινε το δυστύχημα, ο Ανισούρ Ραχμάν.

Η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ εξέφρασε σοκ για το δυστύχημα και τη θλίψη της για τα θύματα και προέτρεψε τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και τους πολίτες να τους προσφέρουν υποστήριξη.

Δεν είναι ακόμη σαφές το πώς οι δύο συρμοί βρέθηκαν να κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις πάνω στις ίδιες σιδηροτροχιές.

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Μπανγκλαντές, με πολλά να γίνονται σε αφύλακτες διαβάσεις και άλλα να αποδίδονται στην ανεπαρκή συντήρηση του δικτύου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share