Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πανικός! Τρεις αστυνομικοί μπήκαν σε καραντίνα λόγω κορωναϊού!

Συναγερμός!

19 Φεβρουαρίου 2020 18:37
Πανικός! Τρεις αστυνομικοί μπήκαν σε καραντίνα λόγω κορωναϊού!

Πανικός επικρατεί σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του κορωναϊού, αγγίζοντας ακόμη και την Αστυνομία, αφού τρεις αστυνομικοί ένιωσαν άρρωστοι και η υπηρεσία του ζήτησε να μείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Και οι τρεις είδαν να τους δίνεται αυτή η εντολή, λόγω της Κινέζας που είχε προκαλέσει πανικό στην πρωτεύουσα της Βρετανίας. Θυμηθείτε εκείνο το περιστατικό, με την ίδια να έχει βρεθεί σε εκδήλωση κοντά στο Κοινοβούλιο με Υπουργό της Κυβέρνησης.

Οι εν λόγω αστυνομικοί... πλήρωσαν το μάρμαρο, με τον Υπεύθυνο Τύπου στο Στάφορντσαϊρ να λέει πως «μένουν προληπτικά σπίτι τους, μετά την αναφορά εκείνη για τη γυναίκα, η οποία συνελήφθη στο Μπέρτον. Έγιναν οι εξετάσεις, αλλά οι γιατροί θεωρούν πως είναι απίθανο η γυναίκα να έχει τον κορωναϊό. Τα αποτελέσματα θα βγουν σύντομα, αλλά οι τρεις τους θα παραμείνουν σπίτι».

Συγκλονιστικό! Ο κορωναϊός... χώρισε ζευγάρι μέσα στο πλοίο!

Μια συγκλονιστική ιστορία έχει λάβει στο πολύπαθο πλοίο Diamond Princess, όπου μάλιστα είχαν εγκλωβιστεί δύο συμπατριώτες μας, με ένα αμερικανικό ζευγάρι να χωρίζεται, επειδή η γυναίκα διεγνώσθη με κορωναϊό.

Ο Δόκτωρ Άρνολντ Χόπλαντ και η σύζυγός του, Τζίνι, έπρεπε κανονικά να εκκενώσουν το κρουαζιερόπλοιο, για να πετάξουν πίσω στις ΗΠΑ, μέχρι που έμαθαν, ότι η Τζίνι βρέθηκε θετική στην εξέταση για τον φονικό ιό. Μερικές ώρες αργότερα, η γυναίκα διαμοκίστηκε σε νοσοκομείο του Τόκιο.

Ο άνδρας, τουλάχιστον, βρέθηκε αρνητικός στη δική του εξέταση, αλλά του απαγορεύτηκε να συνοδεύσει τη σύζυγό του, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει για πόσο καιρό θα είναι χωρισμένοι.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία της ήταν πως θα έπρεπε να με αφήσει», τόνισε ο Δόκτωρ Χόπλαντ, ο οποίος παρά την απαγόρευση, επέμεινε να βρίσκεται στο πλευρό της, ενώ κατηγόρησε τη λανθασμένη στρατηγική καραντίνας από το κορουαζιερόπλοιο, προσθέτοντας ότι «αν είχαμε εκκενώσει το πλοίο νωρίτερα, τόσο η Τζίνι όσο και άλλοι θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση».

Ο γιος τους, Δόκτωρ Κένι Χόπλαντ, είπε πως θεωρεί, ότι οι γονείς του εκτέθηκαν στον φονικό ιό εξαιτίας ενός εργάτη του πλοίου, ο οποίος τους έφερε φαγητό. «Πριν από λίγες μέρες, ο ίδιος βρέθηκε θετικός. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το πώς κόλλησαν τον κορωναϊό», σχολίασε.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί πως η Κίνα ενημέρωσε για νέους θανάτους, που έχουν φτάσει αυτή την ώρα στους 1.770, ενώ 2.048 νέα κρούσματα εμφανίστηκαν.

Ραγδαίες εξελίξεις στο Θριάσιο! Δείτε τι έδειξαν οι εξετάσεις για τα ύποπτα κρούσματα κορωναϊού!

Αναστάτωση επικράτησε από το βράδυ της Κυριακής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς εισήχθησαν εσπευσμένα δύο ύποπτα κρούσματα του κορωναϊού, τα οποία στη συνέχεια αποδείθχηκαν αρνητικά.

Πρόκειται για δύο νεαρές Κινέζες που ταξίδεψαν από Σιγκαπούρη. Οι δύο νεαρές μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο από ιδιωτική κλινική των Αθηνών, όπου είχαν μεταβεί αρχικά έχοντας υποψία ότι φέρουν τον κορωναϊό. Η ειδική ομάδα του Θριασίου Νοσοκομείου, μόλις ενημερώθηκε για την άφιξη των δύο Κινέζων, σήμανε συναγερμό, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Εργαζόμενοι με τις απαραίτητες μάσκες και ιατρικές ποδιές παρέλαβαν τα δύο ύποπτα περιστατικά προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας. Να σημειωθεί ότι οι ειδικές στολές για την παραλαβή και υποδοχή περιστατικών ισχύει σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μόνο στις περιπτώσεις που έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα ή αν το περιστατικό είναι υψηλού κινδύνου.

Οι δύο νεαρές γυναίκες εισήχθησαν στους θαλάμους που έχουν ορισθεί για τις περιπτώσεις αυτές ώστε να είναι απομονωμένες από τους υπόλοιπους ασθενείς. Δείγμα εστάλη στα εξειδικευμένα εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθούν εάν πρόκειται πράγματι για τον κορωναϊό. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε λίγη ώρα.

Πάντως σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Θριάσιο που είναι αναπληρωματικό νοσοκομείο αναφοράς, δεν διαθέτει δωμάτια αρνητικής πίεσης. Οι δύο Κινέζες νοσηλεύονται σε θάλαμο της πνευμονολογικής κλινικής που έχει καθοριστεί γι αυτές τις περιπτώσεις.

Από τους πρώτους κλινικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο, οι δύο νεαρές Κινέζες δεν φαίνεται να φέρουν τον κορωναϊό, καθώς τα συμπτώματα που παρουσιάζουν δεν παραπέμπουν στον θανατηφόρο ιό. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι χαμηλού κινδύνου, αφού δεν φέρουν αλλοιώσεις στους πνεύμονες, όπως συμβαίνει με τα περιστατικά του κορωναϊού.

Αδιανόητο! Πέταξαν γυναίκα έξω από σούπερ μάρκετ επειδή δεν φορούσε μάσκα για τον κορωναϊό! (video)

Ένα αδιανόητο περιστατικό έλαβε τόπο στην Κίνα, με τους Αστυνόμους να βγάζουν με το ζόρι έξω από το μαγαζί γυναίκα, η οποία δεν είχε βάλει μάσκα για τον κορωναϊό, εξαιτίας του οποίου δύο Έλληνες είναι εγκλωβισμένοι.

Είναι εμφανές ότι η Κίνα βρίσκεται σε τροχιά πανικού. Πόλεις όπως οι Ουχάν και Χουμπέι έχουν σηκώσει κυρίως το βάρος του δράματος. Σε αυτές, εξάλλου, τις πόλεις - φαντάσματα ο κόσμος έχει θρηνήσει τους περισσότερους νεκρούς.

Μάχη δίνουν κάθε στιγμή οι Κινέζοι για την εξασφάλιση μάσκας. Σε κάθε τους κίνηση τη φορούν, καθώς η νόσος μεταδίδεται σε απόσταση δύο μέτρων.

Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιος δεν φορά μάσκα;

Στο βίντεο του ρωσικού δικτύου RT φαίνεται ξεκάθαρα η αυστηρότητα ως προς την τήρηση κανονισμών που συμβάλλουν στη δημόσια ασφάλεια.

Γυναίκα που μπήκε σε σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα δέχθηκε όχι μόνο επίπληξη από τις Αρχές, αλλά οι αστυνομικοί την τράβηξαν από το σημείο και την έβγαλαν έξω. Ένας άνδρας την σέρνει στο πάτωμα, ύστερα εκείνη σηκώνεται, συνομιλεί με αστυνομικούς και όταν αρνείται να φορέσει μάσκα οδηγείται στην έξοδο.

«Βόμβα»! Πρώτος θάνατος στην Ευρώπη από τον κορωναϊό!

Γεγονός είναι ο πρώτος θάνατος από τον φονικό κορωναϊό στην Ευρώπη, με έναν Κινέζο τουρίστα να υποκύπτει στη Γαλλία, έχοντας πρώτα παρουσιάσει τα σχετικά συμπτώματα, την ώρα που ειδικά στην Ασία η επιδημία καλπάζει.

Ο θάνατος αυτός, μάλιστα, είναι και ο πρώτος εκτός Ασίας. Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές σε ποιο σημείο της χώρας έχασε τη ζωή του ο τουρίστας.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 66.492 κρούσματα του κορωνοϊού σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, περιλαμβανομένου και του πρώτου στην Αφρική. Στην Κίνα ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 1.523.

Πανικός στη Βρετανία! Κινέζα που είχε κορωναϊό βρέθηκε σε εκδήλωση κοντά στο Κοινοβούλιο με Υπουργό της Κυβέρνησης!

Πανικός φαίνεται να επικρατεί στη Βρετανία, την ώρα που η Ασία βρίσκεται σε «αναβρασμό», με μια Κινέζα γυναίκα να επιβεβαιώνεται ως το 9ο κρούσμα κορωναϊού, η οποία φαίνεται να έχει παραστεί σε μια εκδήλωση κοντά στο Κοινοβούλιο της χώρας, με παρούσα μάλιστα Υπουργό της Κυβέρνησης.

Η γυναίκα αυτή ήταν ένα από 250 άτομα που συμμετείχαν στο συνέδριο των λεωφορείων στο Ουέστμινστερ, όπου μάλιστα βρισκόταν η Υπουργός Μεταφορών, Βαρώνος Βέρε του Νόρμπιτον.

Τρεις μέρες αργότερα, η Κινέζα ξενιστής του γονικού ιού πήγε σε νοσοκομείο του Νοτίου Λονδίνου την Κυριακή (8/1) μέσω Uber, με την παρουσία της να κάνει λόγο για πιθανότητα κρουσμάτων σε εκατοντάδες πολιτών, που χρησιμοποιούσαν τα Μέσα Μεταφοράς, με τον φόβο εξάπλωσής του.

Η Βαρώνος Βέρε, μάλιστα, είχε χρησιμοποιήσει λεωφορείο, για να βρεθεί στο συνέδριο, κάτι που σήμανε περαιτέρω συναγερμό, ενώ σήμερα (14/2) καταγράφηκαν 750 περιπτώσεις ασθενών, που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για τον κορωναϊό. Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο έλαβαν e-mail για το γεγονός, ότι κάποιος σε αυτό είχε τον κορωναϊό, μαζί με γράμμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οδηγίες για το πώς να προφυλαχθούν.

Στην ουσία, οι οδηγίες αναφέρουν πως όποιος νομίζει ότι έχει τον ιό αυτόν, πρέπει να μείνει στο σπίτι και να καλέσει για ασθενοφόρο, ώστε να διακομιστεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Όλες αυτές οι οδηγίες δόθηκαν, γιατί υπάρχει πια υπαρκτός ο φόβος εξάπλωσης, εξαιτίας του κρούσματος της προαναφερθείσας γυναίκας. «Αν μια αρχική περίπτωση κρούσματος βρίσκεται σε περιοχή με πολύ κόσμο, τότε αυξάνεται το ρίσκο», είπε η Ρόμπιν Τόμπσον, επιδημιολόγος, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο κεντρικό Λονδίνο, όπου ασθενής ζήτησε να εξεταστεί, έχοντας συμπτώματα.

Νοσοκομείο στη Βρετανία, μάλιστα, έχει κλείσει λόγω του κορωναϊού, καθώς η περιοχή έχει πληγεί από αυτόν, ενώ στο σύνολο τον τελευταίο μήνα έχουν εξεταστεί 2.512 Βρετανοί για τον ίδιο λόγο, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να στοχεύει στους χίλιους την ημέρα, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η υπόθεση.

«Είναι πολύ πιθανό στη Βρετανία να δούμε περισσότερες περιπτώσεις να εξαπλωθεί η επιδημία όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός», είπε ο καθηγητής και υπεύθυνος Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου, Κρις Ουίτι, με τον πρόεδρο του αγγλικού ΕΣΥ, Σάιμον Στίβενς, να ζητά από τους ασθενείς να απομονωθούν από μόνοι τους, προς αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share