Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ακινητοποιήθηκε νταλίκα στον Κηφισό! Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στην Αττική!

Δείτε την κίνηση στους δρόμους!

19 Φεβρουαρίου 2020 16:15
Ακινητοποιήθηκε νταλίκα στον Κηφισό! Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στην Αττική!

Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» υπάρχει για δεύτερη φορά στην Αττική σήμερα (19/2), αφού ένα φορτηγό ακινητοποιήθηκε στη δεξιά λωρίδα της κυκλοφορίας, στο ύψος της Λένορμαν, με αποτέλεσμα να «κολλήσει» η κίνηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Τροχαία, ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι νταλίκα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα της ανόδου, στο ύψος των ΚΤΕΛ και επικρατεί μποτιλιάρισμα. Δείτε εδώ τι έγινε νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, αυτή την ώρα απομακρύνεται η νταλίκα από το σημείο και αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε λίγο. Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί προκλήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα στη λεωφόρο Κηφισού, λόγω σύγκρουσης τριών οχημάτων. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.

Στο «κόκκινο» η κυκλοφορία στους δρόμους από νωρίς! Μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες! (video+photo)

Έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση υπάρχει στην Αττική από πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης (18/2), με την απεργία των ΜΜΜ να ευθύνεται για την ταλαιπωρία ουκ ολίγων πολιτών του Λεκανοπεδίου, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε εκτάκτως πως κλείνει τα Μέσα της.

Από τα ξημερώματα κιόλας οι δρόμοι είχαν αρχίσει να γεμίζουν, με τους οδηγούς να καλούνται να επιδείξουν αρκετή υπομονή, ώστε να φτάσουν στους τελικούς προορισμούς τους.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα, ενώ μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στη Βασ. Σοφίας, στην Κηφισίας, στην άνοδο της Αλεξάνδρας και στη Βουλιαγμένης.

Πάνω-κάτω, δηλαδή, όλη η Αθήνα είναι... στο «κόκκινο». Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου ενώ οι κύριες συγκεντρώσεις θα γίνουν:

10.30 Προπύλαια: ΠΑΜΕ

11.30 Πλατεία Κλαυθμώνος: ΑΔΕΔΥ- ΕΚΑ

Παραλύει η Αθήνα την Τρίτη (18/2)! Σε απεργιακό κλοιό η πρωτεύουσα! (video)

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται να βιώσουν την Τρίτη (18/2) οι πολίτες της Αθήνας, με την πρωτεύουσα να μπαίνει σε απεργιακό κλοιό λόγω εξαιτίας των ΜΜΜ κατά κύριο λόγο.

Ειδικά το κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι απροσπέλαστο, καθώς όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία. Πιο συγκεκριμένα, για την Τρίτη έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία οι: ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθηνών και ΠΑΜΕ καθώς διαμαρτύρονται για την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Στην απεργία, επίσης, συμμετέχουν η ΣΤΑΣΥ, η ΠΕΝΕΠ, το Σωματείο Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Λογιστών και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Χωρίς Μέσα Μεταφοράς και δεμένα τα πλοία στον Πειραιά

Τα μέσα μεταφοράς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, λόγω της απεργίας, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας-ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ και επίσης θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ΜΜΜ (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ.Ε., φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.).

Την ίδια στιγμή, άτυπη οδηγία ώστε να επιδεικνύεται «μερική ανοχή» για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα δόθηκε στη Δημοτική Αστυνομία. Να σημειωθεί ότι αύριο θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΕΝΕΝ σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα

Παράλληλα, στο κέντρο της Αθήνας θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις, μία του ΠΑΜΕ που έχει προγραμματιστεί στις 10.30 στα Προπύλαια και μία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η απεργία γίνεται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010-2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%». Και ζητεί:

- Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
- Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
- Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
- Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του ΗΛΠΑΠ επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι κόστος ούτε τζόγος. Ζητάμε να επιστραφούν άμεσα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων».

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ τονίζει: «Η κυβέρνηση ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί, είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία».

Διεκδικούμε:

- Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
- Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ, ώστε να αρθεί το ασφαλιστικό κενό των προηγούμενων ετών και ανάληψη του κόστους από το Κράτος.
- Επαναφορά των ΒΑΕ όπου έχουν καταργηθεί και την επέκτασή τους στις ειδικότητες της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.
- Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share