Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βόμβα από τον ΕΦΕΤ! Πετάξτε άμεσα τα...

Συναγερμός!

19 Φεβρουαρίου 2020 10:52
Βόμβα από τον ΕΦΕΤ! Πετάξτε άμεσα τα...

Στην ανάκληση φύλλων για spring rolls που περιέχουν γάλα χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα προχωρά ο ΕΦΕΤ, μετά την έκτακτη ανακοίνωση με το ελαιόλαδο.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση κατεψυγμένων φύλλων για spring rolls που περιέχουν γάλα, χωρίς να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών.

Το γάλα είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Πρόκειται για τα προϊόντα, ανεξαρτήτου παρτίδας, με εμπορική ονομασία "Spring Home", προέλευσης Σιγκαπούρης, που παρασκευάζονται από την εταιρεία “Tee Yih Jia Food Manufactering Pte Ltd”: Spring roll pastry 125 mm, Spring roll pastry 150 mm, Spring roll pastry 190 mm, Spring roll pastry 215 mm και Spring roll pastry 250 mm.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα αναφερόμενα προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στο γάλα, να μην τα καταναλώσουν.

Νέα μεγάλη διάκριση για τον ΕΦΕΤ! Κερδίζει την παγκόσμια αναγνώριση!

Η δουλειά του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) μοιάζει να εξαργυρώνεται, εφιστώντας προσοχή για συγκεκριμένο τρόφιμο, με τον οργανισμό να κερδίζει την αναγνώριση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council) έλαβε και για την περίοδο 2019-2020, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τον Φορέα, στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης κι αναβάθμισης των υπηρεσιών του για τον αποτελεσματικό έλεγχο της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων, οι Υπηρεσίες του σημείωσαν ακόμη μια σημαντική επιτυχία στον τομέα του εργαστηριακού ελέγχου του ελαιολάδου.

Συγκεκριμένα, τα Εργαστήρια Δοκιμών κι Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ συμμετείχαν επιτυχώς σε διεθνείς διεργαστηριακές ασκήσεις ελέγχου ικανότητας εργαστηρίων, με βάση τις σχετικές απαιτήσεις της απόφασης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας IOC Decision No DEC-III-2/109-VΙ/2019, 20/02/2019.

"Τυριά - θάνατος! Πετάξτε τα" - Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ!

Τρώτε πολλά τυριά; Ξανασκεφτείτε το! Ποια γνωστά τρόφιμα με επώνυμες ετικέτες εμπεριέχουν τον καρκίνο σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ;

Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής! Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα; Μεγάλη προσοχή με αυτά τα τρόφιμα – καρκίνος! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός, σε κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρεται και καταγγέλλει πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!

"Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτο, τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου." "Είναι αναμεμειγμένο με κυτταρίνη, κύριο συστατικό του ξύλου και όλων των φυτών. Χάρη σε αυτό, το τυρί δεν κολλάει και δε σβολιάζει. Διαβάζετε τις ετικέτες ή καλύτερα τρίβετε εσείς το τυρί σας". Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, είχε μιλήσει και για τρόφιμο που έχουμε όλοι στα σπίτια μας, αλλά πρέπει να το πετάξουμε.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share