Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Τρεις σεισμοί σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία!

Συναγερμός!

18 Φεβρουαρίου 2020 15:33
Τρεις σεισμοί σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία!

Τα δυτικά της χώρας «ταρακουνήθηκαν» το μεσημέρι της Τρίτης (18/2), με τον εγκέλαδο να χτυπά μέσα σε μόλις 34 λεπτά τρεις φορές σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία, ενώ χθες (17/2) υπήρξε σεισμός στην Κάρπαθο.

Συγκεκριμένα, οι σεισμικές δονήσεις ήχησαν σε Αμφιλοχία, Ηγουμενίτσα και Κόνιτσα κατά σειρά, με τον πρώτο να είναι στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας με 3.3 ρίχτερ στις 14:31, στα 5 χιλιόμετρα από αυτήν και εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα.

Ο δεύτερος έγινε στην Ηγουμενίτσα με 3.1 ρίχτερ στις 15:03, στα 7 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική πόλη και με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα, για να ακολουθήσει δύο λεπτά αργότερα ο σεισμός στα 13 χιλιόμετρα της Κόνιτσας, με 3.2 ρίχτερ και ίδιο εστιακό βάθος.

Σεισμός στην Αλβανία: Μαζεύτηκε το ποσό του ενός δισ. για αποκάτασταση των ζημιών!

Ο Αλβανός πρωθυπουργός 'Εντι Ράμα που ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για τη διάσκεψη είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα του «θα αντιμετώπιζε δυσκολίες», αν η διάσκεψη των δωρητών δεν συγκέντρωνε τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ για να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκάλεσε ο φονικός σεισμός

Η διεθνής διάσκεψη των δωρητών που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες επέτρεψε να συγκεντρωθεί 1,15 δισεκατομμύριο ευρώ για να δοθεί ως βοήθεια στην Αλβανία για την ανοικοδόμησή της μετά τον φονικό σεισμό στα τέλη Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Καλές ειδήσεις για τον αλβανικό λαό: ξεπεράσαμε τον στόχο μας για την ανοικοδόμηση της Αλβανίας και συγκεντρώσαμε συνολικό ποσό ύψους 1,15 δισεκατομμυρίου ευρώ, από το οποίο 400 εκατομμύρια αποτελούν ευρωπαϊκές συνεισφορές» έγραψε στο Twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Οι συνεισφορές αυτές είναι της Κομισιόν, των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

«Είμαι ενθουσιασμένη για την υποστήριξη αυτή. Για άλλη μια φορά, η Ευρώπη είναι ενωμένη και τώρα αυτό είναι που μετράει περισσότερο», έγραψε η φον ντερ Λάιεν.

«Είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς τον αλβανικό λαό: τον νοιαζόμαστε! Τώρα θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε γρήγορα αυτή την πρωτοβουλία», έγραψε ο Επίτροπος Διεύρυνσης 'Ολιβερ Βάρχελι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός 'Εντι Ράμα που ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για τη διάσκεψη είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα του «θα αντιμετώπιζε δυσκολίες», αν η διάσκεψη των δωρητών δεν συγκέντρωνε τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ για να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκάλεσε ο φονικός σεισμός.

Ο σεισμός άφησε πίσω του 51 νεκρούς και ζημιές σε περισσότερα από 80.000 κτίρια.

«Η αποτίμηση μετά τον σεισμό που ετοιμάστηκε από κοινού με την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΗΕ και την ΕΕ είναι αρκετά ανησυχητική, καθώς αυτή εκτιμά τις ζημιές σε ένα και πλέον δισεκατομμύριο ευρώ», είχε δηλώσει ο 'Εντι Ράμα σε δημοσιογράφους πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της διάσκεψης. "Για μια χώρα της οποίας το ΑΕΠ είναι 13,5 δισεκατομμύρια, αυτό είναι ένα μεγάλο ποσό που ξεπερνά τις δυνατότητες που έχουμε για να ενεργούμε μόνοι», είναι προσθέσει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share