Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω της απεργίας! Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους!

Δείτε αναλυτικά!

18 Φεβρουαρίου 2020 12:08
Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω της απεργίας! Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στα Προπύλαια, μέλη του ΠΑΜΕ κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, ενώ παράλληλα το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό!

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι και η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και των Σωματείων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μάλιστα αυτή την ώρα, οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Μεταξύ των διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, αλλά και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Η απεργία γίνεται με αφορμή τη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με το οποίο, όπως λένε τα συνδικάτα, η κυβέρνηση «θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συγκεντρώσεις σε δεκάδες περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα πραγματοποιούνται τρεις απεργιακές πορείες: ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα -Στις 10:30 στα Προπύλαια

Πρωτοβάθμια Σωματεία -Στις 10:30 στα Χαυτεία (Αιόλου και Σταδίου)

ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία - Στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Δείτε φωτογραφίες από τις απεργιακές συγκεντρώσεις

Κυκλοφοριακό κομφούζιο -Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Σημειώνεται ότι λόγω της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας αυτή τη στιγμή επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο σε αρκετούς δρόμους. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας η κίνηση είναι αυξημένη στην Αθηνών-Λαμίας από ΚΤΕΛ έως της Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα, στην Μεσογείων προς Αθήνα, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη προς Αθήνα, στην άνοδο και την κάθοδο της Κηφισίας, στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην άνοδο της Συγγρού.

Παράλληλα κλειστή είναι η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη, η Ακαδημίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Βασιλίσσης Αμαλίας.

Το «παρών» στη συγκέντρωση της Αθήνας έδωσε ο γγ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά την παραπέρα κατεδάφιση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, όπως πριν από αυτή την πλήρωσαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά».

Tαλαιπωρία από την απεργία των ΜΜΜ και το ξαφνικό «χειρόφρενο» σε τρένα-προαστιακό

Από το πρωί, μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Αθήνα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στις μεγάλες δυσκολίες για όλους τους Αθηναίους ήρθε να προστεθεί η αιφνιδιαστική κινητοποίηση εργαζομένων στα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν και οι συρμοί αυτών των μέσων σταθερής τροχιάς παρα το γεγονός ότι μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης ήταν γνωστό ότι ΟΣΕ και Προαστιακός θα κινηθούν κανονικά.

H κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αναφέρθηκε σε «αιτήματα που κινούνται εκτός λογικής» και για «αντιπολιτευτικές ενέργειες από επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ.

«Βασικό αίτημα της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των Σωματείων στον χώρο των μεταφορών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές. Πραγματοποιούν δηλαδή μια απεργία για το νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Και πραγματοποιούν τώρα απεργία για το νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις» σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης.

Και προσθέτουν: «Διαβάζουμε για τους λόγους που θα ταλαιπωρηθούν αύριο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Οι "εργατοπατέρες” ζητούν επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων. Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία-Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική. -Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ. Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής. Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες "εργατοπατέρες" του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share